Förutsägelser Las Vegas Grand Prix: F1 World Championship

Las Vegas Grand Prix Formula 1 World Championship Las Vegas Grand Prix Formula 1 World Championship
TävlingLas Vegas GP 2023
TidSöndagen den 19 november 2023
Vår prognosSeger för Max Verstappen
Odds1.35 (Få 1.35 x insats vid vinst)
SpelbolagLeoVegas
Seger för Max Verstappen
Bästa odds
1.
Leo​Vegas
Odds : 1.35
Om ditt odds går in vinner du 1.35 x insatsen
Bonus:
500kr

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.17. Regler & villkor gäller. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. spelpaus.se | stodlinjen.se | regler & villkor

2.
William Hill
Odds : 1.35
Om ditt odds går in vinner du 1.35 x insatsen
Bonus:
500kr

+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr | Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet | Bonus-Regler och Villkor gäller | Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela AnsvarsfulltGilltig i 60 dagar. stodlinjen.se

3.
Uni​bet
Odds : 1.35
Om ditt odds går in vinner du 1.35 x insatsen
Bonus:
100kr

18+. Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt. stodlinjen.se

Med förbehåll för oddsändringar (6/11/23)

Nyckeltal i Las Vegas GP

 • Den nybliven värdsmästaren av Formula 1 2023 Max Verstappen är favoriten även i detta lopp. Han har kört hem förstaplatsen i de senaste fyra loppen av Grand Prix, som inkluderar loppen i Japan, Qatar, USA och Mexiko.
 • Början av säsongen har för Lewis Hamilton varit en berg- och dalbana, där bra prestationer har varvats med mindre bra resultat, men han kört riktigt bra under de senaste loppen. Han är nu på en tredjeplats i förarnas tabell, precis före den spanska föraren Fernando Alonso.
 • Detta blir den allra första GP-tävlingen som körs på en bana i staden Las Vegas. Förarna måste köra en total sträcka på 310,05 km, och för att göra det måste de köra 50 varv på den 6 201 km långa banan.

Tävlingens bana

logo-formula-1-las-vegas logo-formula-1-las-vegas

För tredje gången i Formel 1:s historia kommer staden Las Vegas att stå värd för en deltävling i världsmästerskapet, efter 1981 och 1982 års deltävlingar. Den här gången kommer förarna dock att upptäcka en helt ny bana, som passerar genom den världskända casinostaden.

Denna bana, vars konfiguration kommer att göra det möjligt för förarna att fastställa hastighetspoäng, kommer att låta dem upptäcka mytiska platser som Venetian Hotel, Bellagio och Caesars Palace.

Det här blir den tredje tävlingen i USA i år, efter stoppen i Miami och Austin (Texas), och förarna kommer att behöva ta sig an en bana som är 6 201 km lång. För att vinna måste de genomföra de 50 varv som krävs för att köra 310,02 km så snabbt som möjligt. Banan har 3 raksträckor, som ger förarna möjlighet att pressa sina fordon och 17 kurvor.

Las Vegas GP - Favoriten

Just nu domineras Formel 1-scenen framförallt av en förare: Max Verstappen. Verstappen har stått som vinnare av de senaste två mästerskapen av F1 World Championship och nu har, efter segern i Qatar GP, kammat hem titeln igen. Det är nu två lopp kvar av säsongen och Verstappen har lyckats köra ihop tillräckligt många poäng så att han redan är världsmästare 2023.

Här har du topp 10-rankingen där du kan se vilka av förarna som är i bäst form:

Position Förare Poäng
1 Max Verstappen 524
2 Sergio Pérez 258
3 Lewis Hamilton 226
4 Fernando Alonso 198
5 Lando Norris 195
6 Carlos Sainz Jr. 192
7 Charles Leclerc 170
8 George Russell 156
9 Oscar Piastri 87
10 Lance Stroll 63

Las Vegas GP - Outsiders

Det är inte bara Max Verstappen som har chansen att köra hem segern, eller åtminstone uppnå bra resultat. Särskilt fem andra förare är bra att hålla koll på. Först och främst vill vi nämna Sergio Pérez, som kör för Red Bull tillsammans med Verstappen, Pérez ligger tvåa i tabellen, 266 poäng bakom sin kollega.

En annan förare som kört bra under andra halvan av tävlingen är Lewis Hamilton. För närvarande ligger han på en tredje plats i den totala förarställningen och är tillbaka till sin bästa form, bara 20 poäng efter Sergio Pérez som ligger tvåa. Hamilton har fortfarande en chans att knipa andraplatsen.

Vi bör även hålla ögonen på Fernando Alonso som haft en imponerande lång karriär. Han ligger fyra i tabellen, tätt följd av Lando Norris som bara ligger tre poäng efter.

Ytterligare två skickliga förare är de två Ferrari-förarna: Carlos Sainz och Charles Leclerc. De imponerade inte i början av säsongen, men nu verkar de ha kommit igång igen. Carlos Jr. Sainz gick till och med och vann Singapores Grand Prix. Han ligger nu på en sjätte plats, medan Charles Leclerc ligger sjua i tabellen.

Förarodds i Las Vegas GP

Nedan ger vi dig några av marknadens bästa odds för förarna i Las Vegas Grand Prix:

 • Max Verstappen (Red Bull) - 1.35 hos LeoVegas
 • Lando Norris (Mclaren) - 8.00 hos LeoVegas
 • Lewis Hamilton (Mercedes) - 15.00 hos LeoVegas
 • Charles Leclerc (Ferrari) - 15.00 hos LeoVegas
 • Sergio Pérez (Red Bull) - 21.00 hos LeoVegas
 • Carlos Sainz Jr (Ferrari) - 21.00 hos LeoVegas
 • George Russell (Mercedes) - 21.00 hos LeoVegas
 • Fernando Alonso (Aston Martin) - 26.00 hos LeoVegas
 • Lance Stroll (Aston Martin) - 101.0 hos LeoVegas
 • Nico Hülkenberg (Alfa Romeo) - 1001 LeoVegas

Las Vegas Grand Prix 2023: Vår tippning

Det återstår nu två lopp av årets Formel 1-säsong och Max Verstappen har redan krönts till 2023:s världsmästare. Han vill förstås ändå vinna detta lopp för sin att få en ännu bättre personlig statistik. Totalt har han 16 vinster denna säsong och ligger därmed en bra bit före sin största konkurrent, men även kollega, Sergio Perez.

Att detta lopp skulle sluta med annat än vinst för Verstappen är svårt att tro, då han är i riktigt bra form.

Endast ett fåtal andra förare skulle ha chansen att vinna loppet. Det är hans kollega Sergio Pérez, men också Lewis Hamilton, Fernando Alonso och Carlos Sainz, men det kommer att kräva en rejäl bedrift.

Seger för Max Verstappen