Tennis - Allt du behöver veta (2023)

Tennis är en riktigt rolig sport. Det är inte alla som har möjlighet att spela tennis, men det är desto fler som tycker om att titta på sporten. Tennis är så populärt att det även skapats andra varianter av sporten, såsom paddle tennis och bordtennis.

Bettingsajter med bästa tennis betting:
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. stodlinjen.se | spelpaus.se | Läs fullständiga regler och villkor här

Bakgrund och historia

Animerad bild av ett tennisracket och boll

Tennis uppfanns 1873 i England. Det blev snabbt en omtyckt sport och redan 1877 spelades det första mästerskapet i Wimbledon. Just Wimbledon är fortfarande idag ett mycket ansett mästerskap. Det räknas som den främsta av Grand Slam-turneringarna som spelas varje år. De andra är Australian Open, French Open och US Open tennis. Tennis är med i OS sedan 1896.

Tennis är framförallt en sport som är rolig att titta på och som även gör sig bra i tv-sändningar. Detta har gjort att det också skapats mycket reklam och sponsorskap inom sporten. Företagen når helt enkelt många spelare genom att ha sina märken på spelarnas kläder och prylar. Detta syns bland annat på nike tennis. Något annat som visar på sportens popularitet är som sagt att det skapats olika typer av tennis, till exempel bordtennis och paddle tennis. Som vanlig tennis är det också en mycket omtyckt sport att titta på och att betta på. Då handlar det bland annat om stora internationella evenemang som US Open tennis. I dessa går det ofta också att använda live tennis score.

Tennis i Sverige

Tennis är också mycket populärt i Sverige. Genom tiderna har också svensk tennis gjort ganska stora framgångar runtom i världen. Svensk tennis anordnar många inhemska tävlingar i olika åldersgrupper. Det finns också tennistävlingar i Sverige som lockar spelare från olika länder. Några exempel på svenska tennistävlingar är de två ATP-turneringarna Swedish Open i Båstad och Stockholm Open samt en WTA-turnering, nämligen Swedish Open i Båstad.

Tennis i resten av världen

Tennis är också populärt i resten av världen. Många länder har därför sina egna inhemska tennistävlingar. Tack vare livescore tennis har du möjlighet att följa matcherna i realtid. En del matcher sänds på tv och många andra kan du se via livestreaming på nätet. De bästa spelarna kan du också följa i de stora internationella tennistävlingarna.

Tennis cups

Det finns fyra Grand Slam-turneringar som spelas varje år. Dessa är som sagt Wimbledon, Australian Open, French Open och US Open. Dessa är också världens fyra största turneringar. Alla världens bästa tennisspelare spelar här och det drar även den största publiken. Vinstpengarna är som störst för spelarna och det går också att satsa på betting på alla matcherna. I många av matcherna går det dessutom att satsa på live betting. Detta innebär att du lägger din insats under tiden matchen pågår. Följ i så fall livescore tennis. Live tennis score innebär att du uppdateras om resultatet hela tiden. På det här sättet har du möjligheten att ändra dina insatser när du märker hur det går i matchen.

Tennis regler

Reglerna kan faktiskt uppfattas som lite krångliga i tennis. För att räkna poängen används till exempel någonting som kallas för game. För att vinna ett game måste spelaren vinna minst fyra bollar och leda med minst två vunna bollar. De vunna bollarna räknas 15, 30, 40 och game. Om någon inte vunnit någon boll alls räknas det som noll i tennis. Om spelarna vunnit tre bollar var kallas det för 40 lika/deuce och den som vinner nästa boll får en fördel/advantage. Om den andra spelaren vinner därefter blir det 40 lika igen. Då fortsätter spelet ända tills en av spelarna vinner två bollar i rad och därmed vinner gamet. Det kanske låter lite krångligt, men efter ett tag är det lätt att hänga med.