Fotboll - Guide (2024)

Den sport som är mest populär av alla i Sverige är fotboll. Det finns massor med människor som spelar fotboll och kanske lika många som gillar fotboll på tv. Det sänds fotboll idag på många kanaler, både svensk fotboll och utländsk fotboll. Läs mer om detta här nedan.

Bästa sajterna med betting på fotboll:
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. Regler och villkor gäller. Välkomstbonus gäller enbart nya kunder som gör insättning på minst 100 kr. Fullständiga regler för bonus och omsättningskrav på bonussidan. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. stodlinjen.se.Regler & Villkor

Belgien vs Sverige: (16/10/23)Måndagen den 16 oktober möter Sverige Belgien i EM-kvalet. Trots Belgiens bättre statistik förväntar vi oss en spännande duell där det kommer att bjudas på mycket mål och action.
Vår prognos: Belgien vinner & Över 3,5 mål.

Bakgrund och historia

Animerad bild fotbollsplan + boll Animerad bild fotbollsplan + boll

Som vi skrev ovan får fotboll anses vara den mest populära sporten i Sverige. Det är en sport vi spelar från barnsben, och många av dem som inte spelar uppskattar att titta på sporten. Men visste du att fotboll har funnits under många år?

Den tidigaste varianten tros vara redan från 400-talet f. Kr. i Kina. Sporten spred sig dock till olika ställen i världen först under slutet av 1800-talet. Under 1890-talet började organiserad Sverige fotboll. Allsvenskan fotboll startade 1924. VM i fotboll spelades första gången 1930.

Svensk fotboll

Även svensk fotboll har som sagt många år på nacken. Sverige fotboll kan egentligen delas upp i två delar, nationellt och internationellt. Nationellt handlar det om Allsvenskan fotboll. Allsvenskan har som sagt pågått sedan 1924 med vissa förändringar under årens lopp. Till Allsvenskan fotboll räknas idag 16 lag. Malmö FF har såväl flest SM-titlar som flest seriesegrar. Vad gäller antalet gånger lagen har blivit svenska mästare är ordningen följande: Malmö FF, IFK Göteborg, IFK Norrköping, AIK, Djurgården fotboll (DIF fotboll).

Om vi istället tittar på fotboll utifrån ett internationellt perspektiv presterar Sverige sådär. Trots att sporten är så stor i Sverige har vi tyvärr inte nått så många internationella framgångar. För många år sedan såg det faktiskt bättre ut. De största framgångarna för det svenska landslaget är OS-guld 1948, VM-silver 1958, VM-brons 1950 och 1994 samt OS-brons 1924 och 1952.

VM Fotboll

Ett av de mest populära evenemangen vad gäller fotboll på tv är VM fotboll. Det spelas vart fjärde år, vilket gör att spänningen stiger mellan mästerskapen. Det är även under de här åren emellan som VM-kvalet spelas. VM-slutspelet består av 32 lag och landet med flest titlar är Brasilien.

Fotboll i Europa

Om fotboll är stort i Sverige är det ännu större i Europa. I Europa finns några av världens främsta ligor i Champions League, Premier League, Ligue 1 med flera. Här spelas matcher med världens bästa fotbollsspelare inför publik på många tusen människor. Vad gäller betting är detta också några av de mest populära marknaderna. Många av matcherna går att satsa på både före match och under matchens gång i live betting. En del av matcherna går att följa live på tv. Det är dock ännu fler som sänds via live streaming på olika sajter på nätet.

Fotboll i resten av världen

Fotboll är också populärt i andra delar av världen. Som en amatörsport är det kanske den mest spelade sporten i hela världen. Det enda som krävs för att spela är en boll. Detta gör att sporten även är mycket populär bland fattiga, till exempel i olika delar av Afrika. Inom proffssport är fotbollen däremot antagligen som störst i Sydamerika. Det är till exempel Brasilien som leder medaljtabellen för fotbolls-VM. Efter europeiska Tyskland och Italien kommer Argentina. Och efter Frankrike Uruguay. Vi behöver inte nämna fler exempel för att du ska förstå att just Europa oh Sydamerika är de två främsta kontinenterna inom internationell fotboll.