Revolut – din guide för betting

Det finns en del olika betalningsmetoder att välja mellan för den som vill betta på nätet idag. En som inte är särskilt vanlig än är Revolut. Här skriver vi mer om Revolut betting. Vi svarar också på frågan: hur använder man Revolut inom betting?

Sveriges bästa bettingsajter om du vill betala med Revolut

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här. stodlinjen.se

Vad är Revolut?

Revolut logo

Revolut ät ett finansinstitut som erbjuder banktjänster. Det startades 2015 i England av Nikolay Storonsky och Vlad Yatsenko. De erbjuder många olika tjänster, inklusive valutaväxling, kreditkort, virtuella kort, Apple Pay och kryptovalutor. En fördel är att det går att växla pengar på ett mycket billigare sätt. Du slipper avgifter som annars är förknippade med valutaväxling. Dessutom är det ett enkelt sätt att köpa kryptovalutor, guld och andra handelsvaror. Det är väldigt praktiskt att det går att hantera allt som har med pengar att göra i en enda app.

Det går att få bra koll på dina dagliga utgifter och samtidigt planera med besparingar och investeringar. En annan fördel är när du delar upp en räkning, till exempel en restaurangnota, mellan vänner. Du behöver inte räkna ut hur mycket var och en ska betala. Det gör appen automatiskt. Dessutom behöver du inte ens komma ihåg vem som har betalat och inte. Appen håller koll för dig och kan till och med påminna de som inte har betalat än. En annan praktisk funktion är det så kallade Junior-kontot. Här kan du öppna ett konto för dina barn. Du kontrollerar kontot och lär samtidigt dina barn hur de ska hushålla med sina pengar på bästa sätt.

I Sverige är det framförallt populärt att använda Revolut i samband med kryptovalutor. Du kan läsa mer om hur populärt det är hos svenskar här: https://www.di.se/digital/sa-blev-brittiska-neobanken-svenskarnas-kryptofavorit-unika-i-varlden/.

Hur gör du en överföring med Revolut för betting?

Det första du börjar med är att öppna ett konto hos Revolut. Det är gratis och går jättesnabbt. Du får direkt ett virtuellt kort som du kan använda både på nätet och i vanliga affärer. Du använder det i så fall via Apple Pay eller Google Pay. Under tiden skickar de ditt fysiska kort till dig. Om du vill kan du också beställa ett engångskort. Om du till exempel ska betala till en ny sajt, som du inte riktigt vet om du kan lita på eller inte, kan detta vara en bra lösning. Du använder kortet en gång. Även om kortuppgifterna skulle läcka ut går det inte att använda kortet igen.

För att använda Revolut för betting väljer du bara den metoden bland de metoder som godkänns. Fyll i numret och vänta tills överföringen går igenom. Det går oftast riktigt snabbt.

Är Revolut den bästa metoden för dig inom betting?

Än så länge är det inte så många bettingsajter som godkänner Revolut. Därför är det inte den bästa metoden för just odds och betting. Vi hoppas att fler sajter kommer att inkludera den bland de metoder de accepterar längre fram.

Vilka andra betalningsmetoder erbjuds på bettingsajter?

Om Revolut för betting inte är den bästa, vilken bör jag välja istället? Många svenskar föredrar idag just Trustly när det handlar om en betalningsmetod för betting. Denna metod är snabb, enkel och säker. Andra populära metoder är Swish, Visa och Mastercard. Kolla vad sajten du ska spela på accepterar och välj sedan den metod som verkar passa dig bäst.