Galopp – Allt du behöver veta (2024)

Galopp är en stor sport i Sverige. Med tanke på priset, tillgängligheten och så vidare är det inte så många som själva utför galopp. Däremot är det många i Sverige som följer såväl svensk galopp som utländsk galopp, till exempel norsk galopp eller Ascot galopp. Det är också många som är intresserade av svensk galopp resultat i samband med betting på hästarna. Läs mer här.

Tre bästa bettingsajterna med Galopp:
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. Regler och villkor gäller. Välkomstbonus gäller enbart nya kunder som gör insättning på minst 100 kr. Fullständiga regler för bonus och omsättningskrav på bonussidan. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. stodlinjen.se.Regler & Villkor

Bästa bettingsida för betting på galopp

galopp galopp

Trav och galopp erbjuds på varenda bettingsajt. Därför har du ett stort utbud att välja mellan. Om du vill ha just svenska galopp som alternativ bör du dock välja en svensk sajt. Detta betyder att den vänder sig till svenskar. En positiv följd av detta är då att sajten automatiskt har en svensk licens. Du ska ändå alltid spela på sajter med svensk spellicens. På dessa sajter kan du spela tryggt, säkert och ansvarsfullt på ett helt annat sätt än andra sajter.

Den svenska licensen medför ständiga kontroller, så att sajten är säker vad gäller skydd av personuppgifter, pengar med mera. Inom ramen för den svenska licensen måste du ges verktyg och hjälpmedel för att kunna spela lagom mycket. Detta börjar med att du måste ställa in gränser för ditt spelande.

Sedan kan du få som mest en bonus. Den eventuella bonusen delas ut vid din första insättning. Därefter kan du inte lockas att spela mer på något sätt, inte via fler kampanjer och inte heller genom alltför aggressiv reklam. En svensk sajt erbjuder också alltid ett självtest. Sist, men inte minst, gäller en avstängning på Spelpaus på sajterna med licens i Sverige.

Förutom detta måste de bästa sajterna erbjuda ett stort utbud av oddsspel, både inom hästsport och inom andra sporter. Vi gillar när du kan satsa på många olika sätt, bland annat live odds. I så fall är det också bra om sajten erbjuder live streaming. En bra app med notifieringar som håller dig uppdaterad är också en fördel.

De bästa bettingsidorna för odds på galopp är just nu:

 1. Fastbet Sport
 2. SpeedyBet Sport
 3. Expekt Sport

Så spelar du på svensk galopp

Det är lika enkelt att spela på svensk galopp som på andra sporter. Så här går det till:

 1. Hitta en sajt som erbjuder odds.
 2. Kolla att det finns galopp.
 3. Under galopp letar du efter Sverige.
 4. Bestäm dig för vilket lopp du vill spela i.
 5. Satsa på den häst du tror vinner.
 6. Håll tummarna för att du satsat rätt.

Efter du har satsat kan du välja om du vill följa loppet live eller inte. Det är riktigt spännande att se hästar fatta galopp och sedan hästar i galopp. Om du inte har en tv-kanal som visar loppet kan du ibland se det via live streaming på sajten. Kolla i så fall om du måste ha pengar på ditt konto, måste satsa i loppet eller om det finns några andra regler för live streaming. Den som inte vill eller har tid att kolla på matchen kan också gå direkt till det trav o galopp resultat han/hon är ute efter.

Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

Svenska galoppbanor – dessa finns

I Sverige arrangeras galopptävlingar nästan varje vecka. Det är ungefär tusen galopphästar som tränas i Sverige just nu. Av dem är runt 900 av rasen engelska fullblod och resten av rasen arabiska fullblod. En del av dem samlas alltså med jämna mellanrum på de tre galoppbanorna som finns för att avgöra vem som är den bästa hästen. (Det finns också runt 120 ponnyer, men de möts i sina egna tävlingar bara för ponnyer.)

Svensk Galopp heter organisationen som arrangerar de svenska galopptävlingarna. Det är också den som är ansvarig för reglerna och som fördelar tävlingarna mellan banorna. Det brukar vara runt 70 tävlingsdagar varje år. De flesta loppen körs under våren, sommaren och början av hösten. Det finns dock även lopp under vintern. De tre huvudbanorna som finns i Sverige är:

 1. Bro Park Galopp (utanför Stockholm)
 2. Jägersro Galopp (i Malmö)
 3. Göteborg Galopp (i Göteborg såklart)

Förutom dessa tre finns det två mindre banor i Strömsholm och Blommeröd. Här är det dock endast enstaka tävlingar som arrangeras. Sist, men inte minst, finns även galopp Gärdet. Detta ligger i Stockholm. Det är här som tävlingen på Nationaldagen alltid körs.

Förutom vanliga lopp arrangeras även så kallade hinderlopp i Sverige. Här behöver hästarna springa långt. Samtidigt behöver de också hoppa häckar eller andra fasta hinder. Dessa hinderlopp arrangeras i Blommeröd, Strömsholm, Göteborg och Bro Park.

Tävlingarna i Sverige sker på gräs eller så kallad dirttrack. Detta är ett slags underlag som innehåller mest sand. Det ser lite olika ut på de olika banorna. Jägersro har till exempel dirttrack, medan Göteborg endast erbjuder gräs. På Bro Park erbjuds både en bana med gräs och en med dirttrack. Det är också Bro galopp som tagit över Täby galopp när den banan lades ner 2016. Det var då Skandinaviens största galoppbana.

Rent allmänt kan man se en sorts samarbete i Skandinavien vad gäller galoppsporten. Hästar och jockeys från Sverige, Norge och Danmark tävlar ofta i alla dessa tre länder. Det är också värt att lägga märke till att män och kvinnor tävlar mot varandra i Sverige. Antalet män och kvinnor är också ungefär detsamma, både vad gäller ryttare och galopptränare.

Galopp utomlands – vad erbjuds?

Den bästa vinsten inom galopp utomlands är Triple Crown. Den får segraren av tre specifika lopp. Det kan till exempel vara USA:s Triple Crown. Den som vinner Kentucky Derby, Preakness Stakes och Belmont Stakes får priset. I Storbritannien är det istället St Leger Stakes, Epsom Derby och 2000 Guineas Stakes som krävs för vinst. Liknande tävlingar med Triple Crown finns även i Uruguay, Kina, Japan, Irland och Kanada. Förutom de vanliga loppen arrangeras även lopp med hinder. Det är oftast häckar hästarna ska hoppa över. Detta kallas för Steeplechase. De mest kända Steeplechase-loppen är Pardubice i Tjeckien och Grand National i Aintree, England.

Galopp tips – läs detta för bästa nöjet

För bästa nöje ska du alltid spela ansvarsfullt och lagom mycket. För att öka chansen att tippa rätt vinnare rekommenderar vi dig att ta dig en titt på diverse galopp tips. Det finns både tips för de olika loppen och de olika banorna. Titta till exempel på Jägersro galopp tips om det är just Jägersro du ska satsa på. Satsa lugnt och håll tummarna för att just "din" häst ska vinna.

FAQ – Vanliga frågor

Vad är galopp?

Galopp är lopp där hästar deltar. Det körs runt 70 lopp om året i Sverige och ännu fler utomlands.

Vad går det att betta i för galopp?

I galopp kan du satsa på vinnarna i de olika loppen. Det finns massor med lopp att satsa i, både svenska och utländska. Det finns även lopp med hinder som hästarna ska hoppa över.

Vilken sajt erbjuder den bästa bettingen på galopp?

Många sajter erbjuder betting på galopp, men med olika stort utbud. De bästa sajterna för betting på galopp i Sverige just nu är:

 1. Fastbet Sport
 2. SpeedyBet Sport
 3. Expekt Sport