Virtuella sporter – Allt du behöver veta (2024)

Har du hört talas om en sport som kallas för virtuell sport eller virtual sports? Idag hittar du den mer eller mindre på varenda bettingsajt. På den här sidan kan du läsa mer om vad virtuella sporter egentligen är, vilka sajter som erbjuder betting på det och så vidare.

Virtuella sporter erbjuds på dessa bettingsajter:
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. Regler och villkor gäller. Välkomstbonus gäller enbart nya kunder som gör insättning på minst 100 kr. Fullständiga regler för bonus och omsättningskrav på bonussidan. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. stodlinjen.se.Regler & Villkor

Bettingsidor som erbjuder virtuell sport betting

Virtuella sporter Virtuella sporter

När det var nytt med virtuell sport betting var det endast ett fåtal sajter som erbjöd detta. Numera har dock mer eller mindre varenda bettingsajt detta i sitt utbud. Olika sajter har däremot olika stort utbud av virtuell sport betting. Innan du bestämmer vilken sajt du vill spela på bör du därför kanske jämföra spelutbudet. Om du till exempel är ute efter en speciell sport inom virtuell betting kan du se om just den erbjuds. En populär sport som fotboll erbjuds nästan alltid. Mindre populära sporter som häst- eller hundkapplöpning finns däremot inte på alla sajter.

Förutom att kolla utbudet av virtuella sporter online finns det även annat du ska jämföra mellan de olika sajterna. Du kan till exempel titta om det finns en bonus. Om det gör det rekommenderar vi att du läser de olika villkoren noggrant. Kolla till exempel om det överhuvudtaget går att använda bonusen på virtuell sport online. Leta också efter information om ett omsättningskrav. Det är egentligen bara när det inte finns något omsättningskrav som du kan vara säker på att det lönar sig att försöka ta ut eventuella vinster från spelkontot. Så fort det finns ett omsättningskrav brukar det inte löna sig att försöka ta ut vinsterna. Då behöver du nämligen spela för så mycket mer pengar att det vanligtvis blir ett större belopp än själva vinsten.

Något som är ännu viktigare i val av sajt är att det är smidigt och enkelt att spela där. Det är det på de flesta svenska sajter. Du bör kunna registrera dig med BankID, utan att behöva fylla i fler uppgifter. Det bästa är också om du kan göra snabba uttag med Trustly. Detta erbjuds som sagt på de flesta svenska bettingsajter. I vilket fall som helst ska du alltid välja en sajt med licens från Spelinspektionen. Detta är det säkraste och tryggaste alternativet för svenska spelare.

De allra bästa svenska bettingsajterna för virtuella sporter är:

 1. Fastbet Sport
 2. SpeedyBet Sport
 3. Expekt Sport

Vad är virtuella sporter?

Virtuella sporter är någonting riktigt roligt. Det är vanliga sporter, men istället för riktiga spelare är det en animerad datorsimulering. Detta gör att matchen, evenemanget eller tävlingen inte sker på riktigt. Det spelas istället som ett slags datorspel. Det är dock ingen människa som avgör resultatet. Detta bestäms av en slumpgenerator. Den tar i beräkning de olika oddsen för de olika lagen och så vidare. Det är väldigt likt en riktigt tävling.

En stor fördel är att du inte behöver vänta på att en tävling ska sätta igång. Så fort du har lagt din satsning kan du sätta igång matchen. Sedan kan du följa den direkt, för en upplevelse som är snarlik ett riktigt sportevenemang, men när du än vill. Det finns virtuella sporter inom många olika grenar, såsom fotboll, tennis, basket, galopp och hundkapplöpning, så alla spelare kan hitta någon virtuell sport som de gillar.

Dessa är de vanligaste sporterna inom virtuella sporter på bettingsajter:

 • Fotboll
 • Basket
 • Tennis
 • Galopp
 • Greyhounds

Det är inte bara enskilda matcher och lopp som arrangeras virtuellt. Du kan också se serier, ligor, mästerskap och så vidare. Vad sägs till exempel om följande namn?

 • Bundesliga
 • Euro Cup
 • Champions Cup

Om du spelar på dessa evenemang är det viktigare än någonsin att du kollar in tabellerna, statistiken med mera. Du kanske tror att virtuell sport bara beror på slumpen. I så fall har du fel. Det stämmer att resultatet bestäms av en slumptalsgenerator, precis som casinospel. Den tar dock som sagt hänsyn till oddsen för de olika lagen och så vidare. Om du vill ha som störst chans att vinna måste du därför läsa på om lagen – precis som vid betting på vanliga sporter.

Hur spelar man på virtuella sporter online?

Det är lika enkelt att spela på virtuella sporter online som på alla andra sporter. Så här går det till:

 • Hitta sajten du vill spela på. (Vi rekommenderar att du granskar allt det vi nämnde här ovan. Du kan också välja en av de sajterna vi valt ut för att slippa kontrollera alltihop. Vi har gjort det för dig!)
 • Öppna ett konto med BankID.
 • Sätt in pengar på ditt konto.
 • Gå till "virtuella sporter".
 • Kolla vilka sporter som erbjuds och välj den du vill satsa i.
 • Läs igenom statistik, odds och så vidare för att bättre veta vilket lag du ska satsa på.
 • Fundera över hur mycket pengar du vill satsa.
 • Lägg ditt bet.
 • Luta dig bakåt och njut av att se matchen direkt i livestreaming.

Virtuell betting livestream

Virtuell sport sänds som sagt också via livestreaming. Den stora skillnaden är att du inte alltid behöver vänta tills matchen sätter igång. Det finns matcher som sätter igång om ett visst antal minuter. I så fall syns det tydligt. Det finns dock även evenemang som startar när du vill. Detta betyder att du placerar din insats och när du är redo startar du matchen.

Själva livestreamingen är otroligt lik riktig livestream. Det är visserligen som en slags datorspel, men grafiken är så bra att det ofta ser ut som en riktig match. För den allra bästa upplevelsen rekommenderar vi att du höjer ljudet, så att det verkligen känns som en riktig match.

Vad är det bästa med virtuell sport?

Det finns många bra saker med virtuell sport. Den bästa är kanske att det är tillgängligt när som helst och var som helst. Du kan också spela på annan betting när du vill. Då måste du dock vänta tills du får resultatet av en match. Inom virtuell sport sätter matcherna igång hela tiden. Det betyder att du kan satsa när som helst och få fram resultatet snabbt. Det är också roligt att följa matcherna "live" i något som är så likt riktiga matcher att du lätt kan tro att de spelas på riktigt!

FAQ – Vanliga frågor

Vad är virtuella sporter?

Virtuella sporter är sporter som spelas som ett slags datorspel. Grafiken är suverän, så det liknar riktiga matcher. De spelas dock helt virtuellt. De vanligaste sporterna är fotboll, basket, tennis, galopp och greyhounds.

Var kan jag betta på virtuella sporter?

De flesta bettingsajter erbjuder även virtuella sporter, eftersom detta blir alltmer populärt bland spelarna. Välj alltid en sajt med svensk licens för att kunna känna dig trygg och säker. Varför inte någon av dessa bästa sajter just nu?

 1. Fastbet Sport
 2. SpeedyBet Sport
 3. Expekt Sport

Varför är det så populärt med virtuella sporter?

Virtuella sporter är snabba och roliga. De kan spelas när du vill, så du behöver aldrig vänta på att en match ska sätta igång. Dessutom är grafiken så bra att det ser ut som en helt riktig match.