Spelbolag med Freja eID – lär dig allt

Spelsidor erbjuder olika betalningsmetoder så att alla spelare ska hitta den metod som de känner sig bekväma med. Ett sätt som är vanligt att bekräfta överföringar med är BankID. Denna metod används också för identifiering. Den senaste tiden har vi märkt att en del sajter även godkänner något vid namn Freja eID. Detta är en annan sorts e-legitimation. På den här sidan kan du läsa mer om den och om hur det fungerar på betting- och oddssajter.

Vanliga frågor och svar om spelbolag med Freja eID

Finns det spelbolag med Freja eID?

Ja, det finns spelsajter som godkänner metoden. Det är dock inte så många än.

Vilka är bästa spelbolag med Freja eID?

Det finns många bra spelsajter som godkänner den här e-legitimationen. Dessa är de bästa i Sverige just nu:

 1. Fastbet Sport
 2. SpeedyBet Sport
 3. Expekt Sport

Vad är skillnaden mellan spelbolag med Freja eID och BankID?

Det är egentligen ingen skillnad mellan själva spelbolagen. Den största skillnaden är att en del människor som inte kan skaffa BankID ändå kan få Freja eID. Ett exempel är utlandssvenskar och ett annat exempel sådana som inte har ett svenskt bankkonto.

Spelbolag med Freja eID – vilka är de bästa?

De bästa spelbolagen med Freja eID är de som erbjuder den bästa och smidigaste spelupplevelsen.

Börja först med att lära dig lite mer om Freja eID här: https://frejaeid.com.

Nu när du vet hur den här identifieringsmetoden fungerar har du säkert förstått att det inte är så stor skillnad jämfört med BankID. Skillnaderna handlar framförallt om vem som kan skaffa e-legitimationen. Du kan läsa mer om detta lite längre ner.

De bästa bettingsajterna måste erbjuda ett stort urval av sporter och marknader att satsa på. Vi gillar när det finns många svenska ligor att satsa på, såsom Allsvenskan och SHL.

Det är också roligt när sajterna kan erbjuda speciella kampanjer, såsom boostade odds. Om de även erbjuder live streaming är det ännu bättre.

Det är viktigt att allt går smidigt och enkelt till, från registrering till eventuella uttag. Det är bland annat här som e-legitimationen kommer in. Det är som snabbast och lättast att identifiera dig med hjälp av en e-legitimation - och säkrast!

Vi jämför Freja eID vs BankID

Innan vi börjar jämföra de olika e-legitimationerna kan du titta på en liten rolig introduktionsfilm om vad Freja eID egentligen är:

Båda dessa e-legitimationerna har samma mål, det vill säga att fungera istället för ett fysiskt ID-kort. Freja fungerar dock endast på mobil, medan BankID också finns på dator.

Det är som sagt också skillnader vad gäller vem som kan skaffa e-legitimationen. För att ha BankID måste du ha ett bankkonto i en av de svenska banker som ger ut BankID. För Freja eID behövs däremot inget bankkonto. Det kan faktiskt ges till någon som är så liten som åtta år (med vårdnadshavarens tillstånd)!

När det gäller att spela på betting och odds är det naturligtvis endast människor över 18 år, men även här finns en skillnad. Även utlandssvenskar och sådana med skyddad identitet kan skaffa Freja eID.

Spela på odds med Freja eID - bara på sajter med svensk licens

Du ska givetvis alltid spela på bettingsajter med svensk licens. Dessa är de säkraste sajterna att spela på. Alla uppgifter krypteras och skyddas som de ska i enlighet med gällande EU-lagar.

Du kan också spela med främjande av ansvarsfullt spelande. Glöm inte heller att du aldrig behöver betala skatt på eventuella vinster. Detta kan ha stor betydelse om du skulle vinna stort.

Freja eID plus – hur skaffar du det?

Det är superenkelt att skaffa Freja eID, så att du sedan kan använda det på diverse bettingsajter. Så här går det till:

 1. Ladda ned appen i App Store eller Google Play.
 2. Registrera din e-mailadress.
 3. Vänta på ditt bekräftelsemail.
 4. Skapa en PIN-kod.
 5. Ta ett foto som kommer att användas som ID-foto.
 6. Bekräfta din identitet med ditt pass.
 7. Du väljer om du vill fylla i alla uppgifter manuellt eller skanna passet.
 8. Vänta på att dina uppgifter kontrolleras.

Även om det kan verka som en lång process går det jättesnabbt. Så länge du registrerar dig på vardagar mellan klockan 08.00 och 22.00 tar det oftast inte mer än några minuter.

Om du vill ha Freja eID+ behöver du bekräfta din identitet med ett fysiskt besök hos ett ombud. Detta krävs bara för offentliga e-tjänster, till exempel Pensionsmyndigheten, Skatteverket och 1177.se.

Bettingsidor som tar Freja eID - vilka är de bästa?

Det finns än så länge inte så många bettingsajter som tar Freja eID. Vi hoppas att det kommer fler inom kort. Av de som finns anser vi att dessa är de bästa:

 1. Fastbet Sport
 2. SpeedyBet Sport
 3. Expekt Sport

Fördelar och nackdelar med spelbolag med Freja eID – vilka är det?

Här listar vi några för- och nackdelar med de spelbolag som godkänner Freja eID:

Fördelar med spelbolag med Freja eID Nackdelar med spelbolag med Freja eID
 • Jättesnabbt och enkelt att skaffa Freja
 • En helt säker metod som godkänts för det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation
 • Tillgänglig för svenskar utan bankkonto, utlandssvenskar med mera
 • All historik sparas, vilket ger en bra överblick
 • Än så länge är metoden inte så utbredd på svenska bettingsidor

Sammanfattning av spelbolag med Freja eID – vilka är våra slutsatser?

Freja är en mycket praktisk e-legitimation. Du kan med fördel använda den för odds och betting - om du hittar en bettingsajt som godkänner den!

Freja eID är en identifieringsmetod som liknar BankID. Dessa används tillsammans med betalningsmetoder, som du kan läsa mer om här: