E-sport - allt du behöver veta (2024)

Bland alla olika sorters sport som erbjuds inom betting är kanske e sport den mest annorlunda. Det blir allt mer populärt med e sport betting, så det tål att undersökas vad e-sport egentligen är. Det finns till och med e-sport. Fortsätt läsa för att lära dig mer.

Bettingsajter som erbjuder e-sport:
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. Regler och villkor gäller. Välkomstbonus gäller enbart nya kunder som gör insättning på minst 100 kr. Fullständiga regler för bonus och omsättningskrav på bonussidan. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. stodlinjen.se.Regler & Villkor

CS:GODet går att betta på CS GO. Det är inte en vanlig sport, utan en e-sport. Den är dock väldigt populär i Sverige. Därför hittar du betting på CS GO på de flesta svenska bettingsajter, om inte alla.

Ett stort år för e-sport

animerad bild, gamer + kontroll animerad bild, gamer + kontroll

2024 ser ut att bli ett stort år för e-sport. Med lanseringen av nya konsoler och ett ökat fokus på tävlingsspel kan vi förvänta oss att se några stora förändringar i branschen. I det här blogginlägget tar vi en titt på vad vi kan förvänta oss av e-sport under de kommande åren. Från spelsläpp till stora turneringar, vi kommer att täcka allt! Så om du är intresserad av att ligga steget före i e-sportsvärlden, läs vidare!

Vi kan förvänta oss att få se många nya ansikten i e-sportvärlden. I och med lanseringen av nästa generations konsoler kommer vi att få se en helt ny skara spelare ta sig in på tävlingsscenen.

Vi kan också förvänta oss en hel del förändringar i befintliga e-sportligor och -turneringar. Overwatch League flyttar till exempel från sitt traditionella hem i Blizzard Arena i Los Angeles. Istället kommer ligan att vara värd helt och hållet online. Detta innebär att lag från hela världen kommer att kunna tävla utan att behöva oroa sig för reserestriktioner.

Vi kan också förvänta oss att få se några nya spel komma in på e-sportscenen 2023. I och med lanseringen av PlayStation Five och Xbox Series X kommer vi att få se en mängd nya titlar som tävlar om uppmärksamheten. Spel som Halo Infinite, Forza Motorsport och Dirt Rally kommer troligen att bli stora succéer bland tävlingsspelare. Och med det nyligen offentliggjorda nya Call of Duty-spelet kan vi förvänta oss att den serien också kommer att få ett stort genomslag i e-sportvärlden.

Naturligtvis kommer 2023 också att bli ett stort år för befintliga e-sportspel. League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive och Dota Two kommer alla att vara värd för stora turneringar nästa år. Och i och med att Fortnite nyligen fick ett nytt spelläge kan vi förvänta oss att Battle Royale-titeln kommer att fortsätta sitt styre som ett av de mest populära e-sportspelen.

Vad har du för tankar om e-sportens framtid? Ser du fram emot att se några av de förändringar på väg mot oss?

Bettingsajter som erbjuder e-sport:
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. Regler och villkor gäller. Välkomstbonus gäller enbart nya kunder som gör insättning på minst 100 kr. Fullständiga regler för bonus och omsättningskrav på bonussidan. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. stodlinjen.se.Regler & Villkor

Vad är e-sport?

Du kanske har hört termen "e-sport" kastas omkring en hel del på sistone, men vad exakt betyder det? E-sports är en förkortning för elektronisk sport och avser tävlingsspel där spelare från hela världen tävlar mot varandra i olika digitala spel. Branschen har vuxit i en otrolig takt de senaste åren och visar inga tecken på att sakta ner. Om du är nyfiken på att lära dig mer om e-sport och vad det innebär, läs vidare! I det här blogginlägget kommer vi att diskutera e-sportens historia, samt de olika grenarna av branschen idag. Vi kommer också att ta en titt på varför youtube och twitch är så populära bland gamers, och utforska några av de största turneringarna och ligorna i världen.

E-sport har funnits länge och den första officiella turneringen ägde rum redan 1972. Det var dock inte förrän i slutet av 1990-talet som e-sport började få fäste på global nivå. I början av 2000-talet kom populära spel som Counter Strike och Warcraft III, som lade grunden till dagens mest populära e-sportspel. I dag finns det flera olika grenar av e-sport, var och en med sina egna unika turneringar och ligor. De mest populära spelen i branschen är Dota 2, League of Legends, Overwatch och Counter Strike: Global Offensive.

Youtube och twitch är två av de de mest populära plattformarna för spelare, med miljontals tittare som ser sina favoritspelare och lag tävla. Youtube är särskilt populärt bland fans av Dota 2 och League of Legends, eftersom det är ett smidigt sätt att följa med om du har missat en match eller vill se en match igen. Twitch är också en populär plattform för direktsändningar av e-sportsturneringar, samt för streaming av enskilda spelare.

Det finns flera olika ligor och turneringar som äger rum under året, där de största är The International (Dota), Worlds (League of Legends) och Overwatch League. Dessa turneringar lockar miljontals tittare från hela världen, och vissa matcher sänds till och med på tv. Prispotten för dessa turneringar är också enorma, och 2018 års International hade en prispott på över 25 miljoner dollar.

E-sport är en bransch som fortsätter att växa i en otrolig takt. Om du är intresserad av att engagera dig, antingen som spelare eller åskådare, har det aldrig funnits en bättre tid att göra det. Med så många olika spel och turneringar att välja mellan finns det något för alla. Så vad väntar du på? Ge dig ut och börja titta på eller spela idag!

E-sport fakta

E sport kan spelas med olika datorspel. Det började i slutet av 1990-talet med Starcraft. Numera omfattar det också spel som League of Legends, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, Overwatch, Super Smash Bros. och Rocket League.

Så vad är e-sport? Ja, mest aktuella e-sport fakta måste vara att det helt enkelt är datorspel emot varandra. Det går att spela det i genrer som multiplayer online battle arena, förstapersonsskjutare, fighting, racing, samlarkortspel, battle royale och realtidsstrategi.

E-sport växer snabbt över hela världen, och Sverige är inget undantag. I det här blogginlägget tar vi en titt på några av de mest intressanta fakta och siffror om e-sport i Sverige. Vi vill veta hur många som deltar i e-sport, hur publiken ser ut och hur mycket pengar som spenderas på e-sport i Sverige. Håll ögonen öppna för mer information!

Antal deltagare i Sverige:

Antalet personer som spelade e-sport i Sverige 2017 uppskattades till cirka 80 000. Detta är en betydande ökning från föregående år, då antalet var cirka 50 000. Majoriteten av deltagarna är mellan 18 och 34 år.

Målgrupp:

E-sport ökar i popularitet i alla åldersgrupper, men åldersgruppen 18-34 år är fortfarande den mest aktiva. Den näst största gruppen är åldersgruppen 35-49 år.

Pengar som spenderas på e-sport i Sverige:

Under 2017 spenderade svenskarna totalt 260 miljoner kronor på e-sport. Denna siffra inkluderar både pris sponsring. Prispengarna har mer än fördubblats sedan 2016, då de uppgick till 120 miljoner kronor. Även sponsringen ökar snabbt och uppgick 2017 till 140 miljoner kronor. Dessa siffror visar att e-sport är en snabbt växande bransch i Sverige.

E-sport i Sverige växer snabbt och lockar allt fler deltagare varje år. Majoriteten av deltagarna är unga vuxna, men sporten blir alltmer populär i alla åldersgrupper. Det spenderas mycket pengar på e-sport i Sverige, både i form av prispengar och sponsring. Denna trend kommer sannolikt att fortsätta i framtiden, eftersom e-sport fortsätter att öka i popularitet både i Sverige och i utlandet.

E sport SM

Svenska mästerskapen i e-sport (SES) är ett stort evenemang som äger rum varje år. Gamers från hela Sverige samlas för att tävla i olika discipliner. I år finns det nio olika discipliner som du kan tävla i. I det här blogginlägget kommer vi att titta närmare på var och en av dem!

Den första disciplinen är Counter-Strike: Global Offensive. Detta är ett lagbaserat FPS-spel där två lag tävlar mot varandra. Målet är att antingen eliminera det andra laget eller att slutföra kartans mål.

Den andra disciplinen är League of Legends. Detta är ett MOBA-spel där två lag med fem spelare tävlar mot varandra. Målet är att förstöra det andra lagets bas.

Den tredje disciplinen är Dota 2. Detta är ett annat spel där två lag med fem spelare tävlar mot varandra. Målet är att förstöra det andra lagets "ancient"

Den fjärde disciplinen är Overwatch. Detta är ett lagbaserat FPS-spel där två lag med sex spelarna tävlar mot varandra. Målet är att antingen eliminera det andra laget eller att klara av målen.

Den femte disciplinen är Starcraft II. Detta är ett RTS-spel där två spelare tävlar mot varandra. Målet är att bygga en armé och förstöra den andra spelarens bas.

Den sjätte disciplinen är Hearthstone. Detta är ett kortspel där två spelare tävlar mot varandra. Målet är att antingen ha flest kort i slutet av spelet eller att förstöra den andra spelarens hjälte.

Den sjunde disciplinen är Heroes of the Storm. Detta är ett lagbaserat spel där två lag med fem spelare tävlar mot varandra. Målet är att antingen förstöra det andra lagets bas eller ha flest poäng i slutet av spelet.

Den åttonde disciplinen är Call of Duty: Infinite Warfare. Detta är ett lagbaserat FPS-spel där två lag med fyra spelare tävlar mot varandra. Målet är att antingen eliminera det andra laget eller att fullfölja målen.

Den nionde och sista disciplinen är Rocket League. Detta är ett spel där två lag med tre spelare tävlar mot varandra. Målet är att göra mål genom att slå bollen i det andra lagets nät.

E sport Sverige

Sverige har alltid varit en tungviktare inom tävlingsspelvärlden. Från internationella turneringar i Quake III Arena år 2000 till grundandet av BarCraft STHLM år 2011 har svensk e-sport kommit långt. SVT sände till och med direktsända finalmatcher från Dreamhack-turneringen 2012. Och 2015 lanserades två gymnasieprogram med fokus på e-sport! Så vad är nästa steg för Sveriges blomstrande e-sportindustri?

När vi ser på framtiden är det tydligt att Sveriges e-sportindustri bara kommer att fortsätta att växa. Med fler och fler gymnasieprogram som dyker upp runt om i landet är det uppenbart att e-sport är här för att stanna. Och med lanseringen av Swedish Esports League senare i år är det säkert att säga att Sverige kommer att vara en kraft att räkna med i världen av tävlingsspel. Så om du vill ge dig in i e-sport är Sverige definitivt rätt plats att vara på!

Tror du att Sveriges e-sportindustri kommer att fortsätta att växa? Låt oss veta det i kommentarerna nedan!

E sport betting

Om du är ny inom e-sport kan bettingvärlden vara lite förvirrande för dig. I det här blogginlägget kommer vi att förklara hur vadslagning fungerar inom e-sportbranschen. Vi kommer att gå igenom de olika typerna av satsningar som finns tillgängliga, samt hur man gör dem. I slutet av den här artikeln kommer du att veta allt du behöver för att börja satsa på dina favoritmatcher inom e-sport.

Det finns två huvudtyper av spel inom e-sport: moneyline och point spread. Moneyline-spel är helt enkelt spel på vilket lag som kommer att vinna en viss match. Om du till exempel satsar på att lag A ska vinna sin match mot lag B, och de vinner, vinner du ditt moneyline-spel. Spel med poängspridning är lite mer komplicerat. I ett spread bet satsar du på hur många matcher ett lag kommer att vinna eller förlora med.

Om till exempel lag A möter lag B och spreaden är +0,75 för lag A, betyder det att du behöver att lag A vinner matchen med minst en match för att vinna ditt spel lite mer komplicerat. I ett spread bet satsar du på hur många matcher ett lag kommer att vinna eller förlora med. Om till exempel lag A möter lag B och spreaden är +0,75 för lag A, betyder det att du behöver att lag A vinner matchen med minst en match för att vinna ditt spel. Om de förlorar med någon marginal eller om matchen går oavgjort förlorar du ditt spel.

För att göra ett spread bet behöver du bara välja ett lag och bestämma hur mycket du vill satsa. Sedan måste du hitta en e-sportbok som erbjuder spreadspel på den match du är intresserad av att satsa på. När du har hittat en bok behöver du bara placera din insats och vänta på att matchen börjar. Om ditt lag vinner får du dina vinster baserat på de odds som fastställts av bookmakern.

E-sportspel blir alltmer populärt i takt med att fler och fler människor upptäcker spänningen i att se professionella spelare tävla. Om du vill börja satsa på e-sportspel hoppas vi att den här artikeln har gett dig en bra förståelse för hur det fungerar. Lycka till!