CS GO - Allt du behöver veta (2022)

CS GO kan inte riktigt ses som en vanlig sport. Däremot är det många som räknar in det under e-sport. Med anledning av detta är CS GO Sverige inte bara ett datorspel. Det går också att komma åt CS GO betting. Mer eller mindre alla vanliga bettingsajter erbjuder också betting på e-sporten CS GO.

Bettingsajter som erbjuder CS GO

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här. | spelpaus.se | stodlinjen.se

+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr | Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet | Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Gilltig i 60 dagar. stodlinjen.se

+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr | Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet | Bonus-Regler och Villkor gäller | Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela AnsvarsfulltGilltig i 60 dagar. stodlinjen.se

Bakgrund och historia

CS GO

Låt oss börja med lite bakgrund om själva CS GO innan vi går in närmare på CS GO bettingsajter. CS:GO står för Counter-Strike: Global Offensive. Det är som sagt ett datorspel. Det kommer från Valve Corporation och Hidden Path Entertainment. Det gavs ut 2012. CS, Counter-Strike, är faktiskt en serie, varav Global Offensive är det fjärde spelet i serien. 2012 släpptes spelet för Microsoft Windows, Mac OS, Playstation 3 och Xbox 360. Det tog två år, ända till 2014, tills spelet även släpptes som en Linuxversion.

Det är ett spel där en person skjuter. Detta gör att spelet inte passar barn, utan snarare äldre ungdomar och vuxna. Till skillnad från de tidigare versionerna finns här nya kartor, karaktärer och spellägen. Vad gäller vapnen är vissa desamma och andra förbättrade. Rent allmänt togs spelet emot väl av kritikerna. Det enda de kunde klaga på var att det är stora skillnader mellan versionen för PC och den för konsol. Det är cirka 11 miljoner spelare som spelar varje månad. Sedan december 2018 är spelet möjligt att spela gratis. Förutom att spela själva spelet kan du dock även satsa på det som betting. I så fall kan du också vinna en slant eller två.

CS GO i Sverige

CS GO Sverige är mycket populärt. Det märks inte minst på mediebevakningen. Sydkorea var det första landet som sände e-sport på tv. Sverige blev därför det andra landet i världen. Ända sedan 2010 har svenska tv-kanaler valt att sända e-sport. Till en början var det Dreamhack under finalen av Starcraft II. Därefter har dock annan e-sport sänts, till exempel matcher i CS GO.

CS GO i resten av världen

Det är givetvis inte bara i Sverige som detta datorspel är populärt. Det spelas i alla möjliga länder runtom i världen. Tävlingarna som anordnas har också spelare från många olika länder. Det viktigaste är att hålla koll på åldern på de som spelar spelet. I spelet skjuter man som sagt mycket, så det är viktigt att se till att ungdomarna som spelar inte är för unga.

CS GO inom betting

Det som vi är mest intresserade av är CS GO betting. Detta erbjuds som sagt på de flesta odds- och bettingsajterna online. För att hitta just CS GO betting behöver du först leta efter e-sport. Det är ganska speciellt att betta just på den här grenen. Det är inte som exempelvis fotboll, där de flesta vet att Malmö FF är bättre än Kalmar FF. För att lyckas väl med betting inom e-sport måste du verkligen se till att läsa på om de olika spelarna. Det är bara på det sättet som du kan veta vilka som vanligtvis lyckas väl och vilka som inte gör det.

Fördelar och nackdelar

En fördel är att det är ganska unikt att satsa på CS GO och därför kanske det upplevs som mer spännande än till exempel ishockey. Det finns dock trots detta många CS GO bettingsajter. Däremot är det så exklusivt att du inte kan läsa nyheter om det i exempelvis en dagstidning. Det gäller verkligen att hålla bra koll själv.