Betting guide – vi lär dig allt om betting på nätet

Har du just fått upp ögonen för betting? Vet du inte riktigt hur du ska göra för att komma igång? Då har du kommit rätt! I vår betting guide får du de speltips du behöver för att få den bästa möjliga upplevelsen inom sport & betting på nätet.

Bästa bettingsajter 2024:
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. Regler och villkor gäller. Välkomstbonus gäller enbart nya kunder som gör insättning på minst 100 kr. Fullständiga regler för bonus och omsättningskrav på bonussidan. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. stodlinjen.se.Regler & Villkor

Spela på oddsDet är verkligen roligt och spännande att spela på odds. Om du spelar på nätet kan du ibland även njuta av live stream, välkomstbonusar och casinospel på samma sajt. Se bara till att alltid spela säkert på en sajt med svensk licens.
SpeltermerInnan du börjar spela med odds och betting finns det en hel del speltermer som är bra att känna till. En del kanske du redan kan, medan andra är nya för dig. Vi har samlat alla viktiga termer som kan göra din spelupplevelse till den bästa möjliga.
Att välja rätt spelbolagDet är inte alltid så lätt att välja rätt spelbolag. Det finns så många på marknaden och det kommer dessutom nya lite då och då. Här går vi igenom vad som är viktigt på den bästa bettingsajten. Lär dig mer om en eventuell bonus, vikten av en svensk licens med mera.
Vad är oddsMånga nya spelare ställer sig frågan: vad är odds? Det finns också flera typer av odds och några som är bättre än andra. Här presenterar vi de olika sorternas odds och hjälper dig också förstå hur du kan jämföra de olika spelbolagens odds.
Asian HandicapNär du bettar kan du ibland se att det finns något som kallas för Asian Handicap. För att du ska kunna betta med detta alternativ är det viktigt att du förstår vad det betyder. Läs här vad det är, varför man ska spela med det och vilka de bästa sajterna för det är.
Live bettingHar du sett något som kallas för livebetting, men inte vågat prova? Då är det hög tid nu. Här förklarar vi vad livebetting är, hur det går till, vilka sporter det erbjuds i, vilka olika sorters satsningar som är möjliga och mycket mer. Läs om den mest spännande sortens betting.
Cash outNär du spelar på betting och odds kan du välja flera olika alternativ. Ett av dem är cash out. Genom cash out har du möjlighet att få ut en del av dina vinster innan matchen är över. Läs mer om denna suveräna möjlighet här.

Betting guide – Vilken sajt ska jag välja?

betting-guide betting-guide

En bra start är att kolla in olika spelsajter. Det finns otroligt många sajter inom betting online och alla är inte lika bra. För det första har du de olika betting guiderna. De kan ge dig bra grundläggande kunskaper. För det andra har du de olika sajterna där du faktiskt kan spela.

Det allra viktigaste när du väljer sajt att spela på är att den har en svensk licens. Detta bör stå i varenda nybörjarguide. En sajt med svensk licens garanterar säkert och tryggt spel. Det innebär att du har de bästa förutsättningarna för att spela rättvist och ansvarsfullt. Här finns strikta regler mot exempelvis matchfixning.

Dessutom erbjuds alla verktyg inom ansvarsfullt spelande, såsom självtest, spelgränser, Spelpaus.se och Spelberoendes Riksförbund.

När en sajt har en svensk licens betyder det också att den passar bäst för våra behov, både inom betting och allt runtomkring. Inom bettingen innebär det möjligheten att satsa på exempelvis svenska Melodifestivalen eller det svenska riksdagsvalet. Allt runtomkring omfattar enkel registrering med BankID, snabba uttag med Trustly och så vidare.

Alla sajter du hittar här hos oss har en svensk licens och erbjuder säkert, tryggt och ansvarsfullt spelande.

Spelskolan – varför ska jag spela på odds överhuvudtaget?

Nästa steg i spelskolan är att förstå varför du överhuvudtaget ska spela på odds. Vad är det som är så roligt med online betting? Anledningen är nog helt enkelt att det lägger till lite extra spänning i vardagen. Om du gillar en viss sport kan det vara roligt att försöka förutse resultatet. För bara några kronor kan du sätta din gissning på prov och se om du till och med kan vinna litegrann på den. Det är givetvis viktigt att alltid tänka på att spela ansvarsfullt och lagom mycket.

Grundläggande kunskaper – vad är odds egentligen?

Denna bettingguide har nu kommit in i lite fler detaljer. Vad är odds egentligen? Odds är helt enkelt sannolikhet. När du satsar på någonting finns det en viss sannolikhet att detta kommer att hända. Låt oss ta en tärning som kastas som exempel. Sannolikheten att det ska bli en etta (eller tvåa, trea, fyra, femma eller sexa för den delen) är 1 av 6. Det är lika stor sannolikhet för alla utfall. Inom odds är det däremot inte på samma sätt.

Om det lag som ligger högst upp i tabellen möter det lag som ligger längst ner i tabellen är sannolikheten inte lika stor att båda lag vinner. Oddset inom betting bestäms därför enligt vissa regler som baseras på hur stor sannolikheten är för olika resultat. Det finns också vissa försök att jämna ut lagen med olika handikapp, till exempel Asian Handicap. (Du kan läsa mer om detta i den separata artikeln om Asian Handicap.) Dessutom finns det ibland möjlighet att ta ut en del av dina vinster i förväg genom så kallad Cash out.

Nybörjarguide – vilka är alla viktiga termer?

En riktigt viktig del i en spelskola är att förstå de olika speltermer som används inom betting. Detta kan vara speltermer som kombinationsspel, förhöjda odds, omsättningskrav, streaming och så vidare. Termerna kan egentligen delas in i två olika kategorier. En av grupperna är de termer du behöver förstå för att överhuvudtaget kunna spela. Du måste till exempel förstå vad som menas med halvlek, insats och så vidare. Den andra gruppen med termer är sådant som kan förbättra ditt spelande. Detta kan vara Cash out, förhöjda odds och så vidare.

Bettingguide – välj den mest spännande bettingen för dig

För att du ska kunna veta vilken som är den roligaste och mest spännande bettingen för dig måste du först veta vilka olika sorter som erbjuds. De två huvudsakliga typerna är pre-match betting och live betting. Pre-match betting är vanlig betting, det vill säga att du satsar på exempelvis resultatet i en match innan matchen sätter igång. Live betting betyder däremot att du satsar på en match under tiden den spelas.

Detta gör att du har möjlighet att se åt vilket håll vinden verkar blåsa i matchen och fatta dina beslut enligt detta. Det betyder också att flera spännande satsningsalternativ öppnas upp. Du kan till exempel satsa på vilket lag som får nästa hörna eller vilket lag som gör nästa mål.

Om du spelar på mobilen är det extra spännande att satsa på live betting. Då kan du fysiskt befinna dig på läktaren på en match, se matchen och samtidigt satsa på den. Om du inte har möjlighet att åka till matchen kan du få nästan samma upplevelse via din mobil, platta eller dator. Många av de bästa bettingsajterna erbjuder nämligen så kallad live streaming. Detta betyder helt enkelt att du kan se matchen i realtid på sajten. Du behöver ingen tv med sportkanaler, utan du kan se matchen direkt hos spelbolaget istället. Detta är något av det roligaste du kan uppleva inom betting. Se matchen och satsa på den samtidigt för bästa underhållningen!

Vanliga frågor och svar

Vad är betting?

Betting betyder helt enkelt att du satsar på resultat av olika evenemang. Det vanligaste är sportmatcher, tävlingar och mästerskap. Det kan dock även vara underhållningsprogram, politiska val och så vidare.

Hur kan jag sätta igång med betting?

Det är jätteenkelt att börja med betting. Läs en bettingguide, lär dig de viktigaste termerna, hitta den bästa sajten och sätt igång. Vi rekommenderar att börja med små belopp tills du blivit varm i kläderna.

Vad kan jag satsa på inom betting?

Du kan satsa på allt möjligt inom betting. Det vanligaste är sporter som fotboll och ishockey. Detta erbjuds från alla möjliga länder med alla de bästa ligorna och mästerskapen. Du kan till exempel satsa på Allsvenskan, Champions League och VM i fotboll. Det går även att satsa på så kallade specialer, till exempel Eurovision och det amerikanska presidentvalet.

Här hittar du andra artiklar som kan ge dig viktig information om betting: