Banköverföring – din guide för betting

När du sysslar med odds och betting finns det många olika betalningsmetoder att välja mellan. Det är viktigt att den betalningsmetod för betting du använder är snabb, smidig, enkel och säker. Ett alternativ är banköverföring betting. Detta fungerar i princip som vilken annan banköverföring som helst. I den här artikeln ger vi dig svar på frågan: hur använder man banköverföring inom betting?

Top Bookmakers

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här. stodlinjen.se

+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr | Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet | Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Gilltig i 60 dagar. stodlinjen.se

18+. Endast nya spelare, engångsbonus • Minsta insättning är 100 kr • Bonusen sätts in på dina bonustillgångar omedelbart • Omsättning av bonusen måste ske inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre • Det här erbjudandet kan inte kombineras med andra erbjudanden • stodlinjen.se

Vad är en banköverföring?

Animerad bild av världen med två euromynt och en vit pil

När man talade om banköverföring förr menade man en direkt överföring mellan spelarens bankkonto och bettingsajtens bankkonto. Detta kunde ta flera dagar att gå igenom. Dessutom var det många som tyckte att det kändes lite osäkert att behöva uppge sitt bankkontonummer. Numera menar man snarare en banköverföring via Trustly. Detta är mycket snabbare och tar vanligtvis bara någon minut. Det är dessutom helt säkert. Du behöver inte uppge ditt kontonummer. Du verifierar istället överföringen med e-legitimation. Du får faktiskt dubbel säkerhet, både din egen banks säkerhet och Trustlys säkerhet. Du kan läsa mer om hur Trustly fungerar hos https://www.trustly.net/se.

Hur gör du en banköverföring för betting?

När du ska göra en insättning för betting med Trustly klickar du på "Sätt in", "Spela" eller liknande. Sedan väljer du summan du vill sätta in. Du omdirigeras då till Trustlys inloggning. Här väljer du om det handlar om banköverföring via Nordea, banköverföring via Swedbank, banköverföring via SEB, banköverföring via Handelsbanken eller banköverföring via någon annan bank. Du bekräftar insättningen med din vanliga metod, såsom e-legitimation, kodbox, säkerhetsdosa eller liknande. Pengarna finns direkt på ditt spelkonto och du kan börja betta. Vid ett uttag är det lika enkelt. Du gör bara tvärtom. Här kanske det tar några minuter innan pengarna syns på ditt bankkonto, men oftast inte mer än så. Just vid uttag är skillnaden som störst. Då behöver du nämligen inte bekräfta din identitet på något annat sätt än e-legitimationen. Den räcker därmed både för verifiering av uttaget och av din identitet. Två flugor i en smäll!

Är banköverföring den bästa metoden för dig inom betting?

Det är snabbt, enkelt, smidigt och säkert att göra en banköverföring för att spela på betting. Är det den bästa metoden? Ja, vad mer kan du egentligen begära? Den enda anledningen att kanske inte använda en sådan snabb banköverföring är om du vill betala från ett konto utomlands eller liknande. I så fall går det inte att göra överföringarna med Trustly. En vanlig banköverföring tar mycket längre tid och är krångligare.

Vilka andra betalningsmetoder erbjuds på bettingsajter?

Det finns såklart även andra alternativ än banköverföring för betting, även om de flesta faktiskt föredrar just en bank överföring, åtminstone när den sker med Trustly. En liknande metod är Swish. Den går också snabbt och är säker och enkel att använda. Andra metoder som godkänns är kort som Visa och Mastercard samt e-plånböcker som Skrill och Neteller. Kolla vad som gäller på just den sajten du vill betta. Tänk också på att det kan finnas vissa restriktioner om det finns en bonus. Det är till exempel vanligt att insättningar med Skrill oh Neteller inte kvalificerar för en bonus. Om du vill börja med en bonus är det därför viktigt att kolla detta innan du gör din första insättning.

Läs intressanta artiklar om andra betalningsmetoder här: