Trav & Galopp - Allt du behöver veta för att börja spela på hästar i Sverige (2023)

En av de mest populära sorternas betting i Sverige är trav. Svenska trav har varit omtyckta länge och på senare tid är det allt fler som vill spela på trav. I den här artikeln skriver vi bland annat om ATG trav och vi ger dig också våra trav tips. Välkommen!

Mycket trav och galopp på de här bettingsajterna:
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. stodlinjen.se | spelpaus.se | Läs fullständiga regler och villkor här

V75Den kanske vanligaste typen av betting på trav är V75. För att vinna behöver du tippa rätt i fem, sex eller sju avdelningar. Du kan också få hjälp av experter för att få större sannolikhet att satsa rätt.
V86V86 startade som en tillfällig ersättning till v64. Det blev dock så populärt att det fortsatte. Numera är det många som satsar på hästarna i V86-loppen. Läs några tips för att få bättre sannolikhet till vinst.
V64V64 är, tillsammans med V86 och V75, väldigt populära travsporter i Sverige. Innan du sätter igång med att tippa på dem är det bra att läsa litegrann om hur det går till och hur du gör för att kunna vinna.
TravtipsInnan du börjar satsa på trav kan det vara en bra idé att läsa lite travtips. Du kan lära dig hur du kan satsa för att få de bästa vinstchanserna. Vår expert Johan Andersson delar gärna med sig av sina tips.

Travsportens bakgrund och historia

Animerad bild galopp

Svenska trav har en lång historia. Det har faktiskt gått att spela på trav sedan slutet av 1800-talet i Sverige. Innan vi går in mer på djupet inom trav idag ska vi berätta lite mer om hur det överhuvudtaget är möjligt att betta i Sverige år 2023.

Sedan den första januari 2019 finns det en ny spellag i Sverige. Den viktigaste delen i den här lagen är att motverka spelberoende. Det är ingen hemlighet att det finns en risk att hamna i problematiska spelmönster. Detta kan du läsa om i exempelvis folkhälsomyndighetens artikel om spelproblem bland unga svenskar. Ett sätt att få bukt på problematiskt spelande är att begränsa det på olika sätt. På nätet är det till exempel inte möjligt att spela för mer än max 5 000 kronor i veckan. Ett annat sätt att komma åt spelberoende är att erbjuda spelarna möjligheten att stänga av sig själva. Du kan läsa mer om det här på denna länk. Den här länken tar dig till Spelpaus, som är det nationella avstängningsregistret för spel. En avstängning här omfattar allt spel med pengar och svensk licens. Detta innebär alla travbanor i Sverige, men även trav på nätet, till exempel på ATG.se. Det är inte ens möjligt att spela på andra sorters betting, casinospel eller liknande.

Låt oss nu återgå till trav. Svenskar har som sagt satsat på hästar i många år. Innan internet kom var det främst atg trav hos de ombud som finns runtom i landet. När internet utvecklades blev det mycket lättare att komma åt svenskt trav. Det gick numera att spela på trav när som helst, utan att behöva bege sig hemifrån. Trav idag är ännu bättre, då det även är tillgängligt på mobilen. Därmed är det möjligt att spela när som helst och var som helst. Om du vill läsa mer om trav och galopp innan du sätter igång kan du kolla in Travroden spel. Här hittar du mängder med bra info, framförallt om trav v75, inklusive v75 trav tips.

Vad är trav och galopp?

När man talar om just trav och galopp syftar man ofta på atg trav. ATG står för AB Trav och Galopp och är en riktig klassiker inom svenskt trav. Hos atg trav hittar du bland annat trav tillsammans, trav v64, trav v75, trav v86 och Harry Boy. Det finns butiker med atg trav på en mängd olika platser runtom i Sverige. Den som vill spela på just hästar har dock som sagt även andra möjligheter. Det går att komma åt trav idag på olika ställen på internet. Atg trav finns givetvis på nätet, men det erbjuds även trav på andra bettingsajter. Vi rekommenderar svenskt trav, det vill säga på en sajt med svensk licens. Det är säkrast och tryggast för oss svenskar.

Vad behöver man göra för att börja spela på trav och hästar?

Det går i princip att sätta igång med satsning på trav meddetsamma. Det kan dock vara en bra idé att kolla in lite travtips först. Detta kan öka förståelsen för trav och galopp, men det kan också öka dina vinstchanser. Om du känner någon som sysslar med trav idag kan du fråga denna person om några trav tips. Det är kanske vanligast med trav v75, så eventuellt kan du bara få v75 trav tips från din vän. Du kan även fråga om ni ska göra trav tillsammans. Trav tillsammans kan egentligen betyda två olika saker. En är att helt enkelt träffas och syssla med trav tillsammans. Den andra är så kallade Tillsammans hos ATG. Du kan läsa mer om just den här sortens svenskt trav längre ner. I den sorten kan du få mycket hjälp av diverse trav tips v75 och andra typer. Rent allmänt råder vi dig att söka upp trav tips v75 med mera innan du sätter igång. Det är också viktigt att läsa på om de olika hästarna, ekipagen med mera. Genom att veta hur det gått för olika hästar i tidigare lopp kan det vara lättare att förutse hur det ska gå i framtida lopp. Detta ger dig större och bättre vinstchanser. För bra info kan du till exempel kolla in trav 365.

Är det dyrt att satsa på hästar inom trav och galopp?

Trav behöver inte vara ett dyrt nöje. Allt beror såklart på hur mycket pengar du vill lägga på trav och galopp. Om du vinner är vinstsumman i relation till satsningarna. Det är upp till dig om du vill spela ett litet antal gånger för stora summor varje gång eller om du föredrar att spela många gånger till en minde summa pengar. I vilket fall som helst kan du räkna med mycket spänning inom trav v64, trav v75 med mera.

Hur blir man duktig på travsport och satsa på hästar?

Som inom mycket annat ger övning skicklighet även inom trav. Med tiden blir du mer bekant med tillvägagångssättet för att satsa. Du lär dig också mer om vilka hästar som är bättre och vilka som är sämre med mera. För att få en bra start kan du kolla in trav 365, för mycket info samt v75 trav tips med mera. Om du ska spela på just v75 är det bra med trav tips v75. Ta hjälp av experterna för att snabbare bli duktig inom trav och galopp.

Kan man spela på trav tillsammans med andra vänner och familj?

Svenska trav erbjuds idag som trav tillsammans. Detta innebär att du kan satsa på detta trav idag tillsammans med familj och vänner från hela Sverige. Du behöver inte krångla med betalningar och administration. Den här sortens trav är riktigt enkel. Du kan vara med på de stora systemen och får då bättre vinstchanser. Om du inte har någon att spela tillsammans med kan du gå med i ett befintlig lag eller skapa ett eget. Det finns många möjligheter inom svenskt trav.

Bettingsajter där du kan spela trav och galopp tillsammans:
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. stodlinjen.se | spelpaus.se | Läs fullständiga regler och villkor här

Vad menas med "Harry Boy" inom trav?

Det är inte alla som är lika duktiga inom trav som experterna hos trav 365. Om du inte kan så mycket om trav och galopp kan du låta Harry Boy hjälpa dig. Du bestämmer om du vill spela på just trav v75, trav v64 eller någon annan sorts svenska trav. Välj också hur mycket du vill spela för. Sedan väljer Harry hästarna åt dig. Du kan också själv välja några hästar, så väljer Harry resten. Om du gör på det här sättet kan det vara bra med lite trav tips v75 eller kanske trav v64 först. Det finns också möjlighet att köpa så kallade påsar av Harry Boy med spel till flera olika tävlingar.

Vilka spelsystem finns det inom trav?

Det finns många olika spelsystem inom trav idag. Det kan verka lite överväldigande och svårt att förstå. Det är dock ofta lättare än vad du tror. Oftast hittar du tydlig information om de olika systemen. Du kan också läsa om en del av dem på trav 365 för att förstå bättre. Kom ihåg att du alltid kan kontakta kundtjänsten för mer hjälp. Eftersom du använder riktiga pengar när du väljer att spela på trav är det viktigt att du vet vad du gör.

Här är en tabell med några spelsystem du kan hitta inom svenska trav:

SpelsystemInformation
V75Det mest populära spelsystemet i Sverige. Spelas i princip alltid en gång i veckan, vanligtvis lördagar. Här ska du förutse vinnarna i 7 specifika lopp.
V86Förutse vinnarna i 8 specifika lopp. Spelas på onsdagar.
V64Hitta vinnarna i 6 specifika lopp. Erbjuds flera dagar i veckan.
Grand Slam 75Bli ensam vinnare med 7 rätt och du kan vinna 10 miljoner kronor.
Dagens DubbelDD förkortat, kan spelas dagligen. Förutse vinnarna i två specifika lopp.
Lunch DubbelHitta vinnarna i två lopp, som körs vid lunchtid. Erbjuds dagligen.
VinnareHär måste du hitta den specifika vinnaren i ett lopp.
TvillingSpela på vilka som kommer 1a och 2a i ett lopp (utan inbördes ordning).
KomboSpela på vilka som kommer 1a och 2a i ett lopp. Till skillnad från "Tvilling" behöver du här sätta hästarna i rätt ordning.
TrioSpela på vilka 3 hästar kommer korsa mållinjen först.
PlatsSplea på att en häst kommer placeras 1a, 2a eller 3a, i ett lopp.
V4Spela på vinnarna i 4 lopp, erbjuds dagligen.
V5Ett av de äldsta spelsystemen, erbjuds dagligen. Hitta vinnarna i 5 specifika lopp.
V65Erbjuds ej dagligen. Hitta vinnarna i 6 utvalda lopp.
V3Hitta de 3 vinnarna i 3 lopp. Erbjuds dagligen.
V&PV&P, eller Vinnare och Plats, anses som en av de lättare systemen. Det är två separata spel; "Vinnare" och "Plats" på en och samma häst.
Top 7Snabbspel, där du ska hitta hur de 7 första placeringarna kommer se ut i ett lopp.
RaketHär ska du spela på "Vinnare" eller "Plats" i upp till 7 olika lopp.

Vad menas med butiksandelar inom trav?

Hur mycket man än läser om svenska trav på ovannämnda trav 365 eller någon annanstans brukar det ta ett tag innan man blir expert inom hästar. Som tur är kan du ta del av experternas kunskaper. Du kan nämligen köpa så kallade butiksandelar. Detta är andelar i färdiga spel från olika spelexperter. I och med att du får en del i ett dyrare system med fler hästar får du större vinstchanser. Det är också väldigt enkelt att delta i dessa andelsspel. Det enda du behöver göra är att leta upp ett spel du tycker verkar bra och köpa så många andelar du vill. Sedan är det bara att följa spänningen i tävlingen och slutligen se om du vunnit.

Kan man följa trav live eller på tv?

Ja, givetvis kan du följa dessa spännande travtävlingar både live och på tv. Om du vill uppleva den maximala spänningen är det såklart på travbanan på riktigt. Om du av någon anledning inte har möjlighet att ta dig dit kan du följa tävlingarna på tv istället. I så fall är det vanligtvis på Sportkanalen, Com Hem, TV12 med mera. Ett annat alternativ är live streaming. Idag kan du följa de flesta sportevenemangen direkt på nätet, även trav. Kolla vilka regler som gäller på din bettingsida. Ibland räcker det nämligen med att ha pengar på ditt spelarkonto, medan det krävs en satsning i pågående tävling på andra sajter. I vilket fall som helst är live streaming för trav något av det mest spännande du kan uppleva.