Sportevenemang och sportspel 2023

BettingOnlineSveriges evenemangskalender listar alla stora och viktiga sportevenemang 2023. På denna sida kan du hitta presentationer av årets största idrottsevenemang, nationella och internationella. Betting är som bäst med hjälp av vår tävlingskalender.

Betting på många sportevenemang här:

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

Bonus
1500kr
1500 SEK
Besök

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

I vår kalender hittar du alla stora sportevenemang som finns tillgängliga på svenska betting sidor.

Evenemang och sporter 2023

FotbollIshockey
Allsvenskan 2023 Elitserien / SHL 2022/23
Champions League 2022/23 HockeyAllsvenskan 2022/23
Premier League (ENG) 2022/23 NHL (CAN / USA) 2022/23
La Liga (SPA) 2022/23 Hockey VM 2022
Serie A (ITA) 2022/23 -
Bundesliga (TYS) 2022/23 -
VintersportMotorsport
Världskuppen i Skidskytte 2022/23 Formel 1 2023
Tour de Ski 2022/23 MotoGP 2023
Världscupen i Längdskidor 2022/23 Rally-VM 2023
Världscupen i Alpin Skidåkning 2022/23 Rally Sweden (Svenska Rallyt) 2023
- Elitserien i Speedway (Bauhaus-ligan) 2022/23
Övriga sporterÖvriga Event
NBA (USA) 2022/23 Melodifestivalen 2023
NFL (USA) 2022/23 Eurovision Song Contest 2023
Handbolls VM 2023 -
Elitloppet 2023 -
Superbowl LVI (USA) 2023 -
Wimbledon 2023 -

Vanliga frågor och svar

Kan man betta på alla sportevents?

Det är spelbolagen själva som bestämmer vilka event de ska erbjuda betting på. Med det sagt så erbjuder de hundratals olika event, så högst troligen kommer du hitta vad just du vill spela på.

Vilka är de bästa spelbolagen 2023?

Vi rekommenderar att du bara spelar på svenska bolag med licens från Spelinspektionen. De bästa enligt oss är:

Sportkalender - alla stora sportevenemang 2023

Animerad bild av en pokal

På den här sidan kan du hålla koll på alla sporter och sportevenemang 2023. Det finns otroligt många olika sporter idag. Det kan vara lite svårt att hålla reda på alla. För detta är vi här. Vi skriver om populära sporter, både inom Sverige och mer internationellt sett.

Om du så bara läser den här sidan kommer du att få stenkoll på stora sportevenemang, både världens största sportevenemang och andra lite mindre. Vi ger dig en sammanfattning av sportevenemang 2021 som redan varit och blickar även framåt till kommande evenemang.

De mest populära internationella tävlingarna är bland annat Fotbolls VM 2022 och Vinter OS 2022. Många svenskar tycker dock om att satsa på just svenska sportevenemang. Dessa sportevenemang är för det mesta tillgängliga även hos utländska bettingsajter, åtminstone om sajterna har en svensk licens.

En sajt med licens i Sverige vänder sig till svenska spelare och vill därför kunna erbjuda det vi svenskar vill ha. Detta kan vara allt från sportevenemang Stockholm, med till exempel fotbollsderbyn, till svenska sportevenemang 2021, till exempel populära friidrottstävlingar.

Om man tittar ännu längre fram hittar man svenska sportevenemang 2022, såsom skyttetävlingar, och svenska sportevenemang 2023, exempelvis bordtennis-EM 2023. Innan vi tittar så långt in i framtiden tar vi oss en närmare titt på andra stora och spännande evenemang.

Svenska sportevenemang 2023

Sveriges största sporter är antagligen fotboll och ishockey. Det är många som gillar att utöva de här sporterna. Det är också mest sedda sportevenemang. Det är inte förvånande att vårt intresse är samma för att utöva som för att se på sporter.

Inom en del av Sveriges mest populära sporter, till exempel ishockey, lyckas vi också prestera väl internationellt sett. Inom andra, såsom fotboll, kommer vi oftast inte så långt i internationella evenemang. Däremot kan det ändå vara roligt att följa sporterna i våra inhemska svenska ligor.

Allsvenskan är en mycket populär liga i Sverige. Det finns nog inte många svenskar som aldrig varit på en allsvensk fotbollsmatch. Det är också mycket populärt att satsa på Allsvenskan inom betting. SHL, svenska hockeyligan, är också mycket populär. Från denna har vi faktiskt skickat några av våra bästa spelare till världens bästa hockeyliga, NHL.

Elitloppet är också ganska omtyckt bland svenskar. Detta är trav när det är som bäst – på hemmaplan på Solvalla.

Rally Sweden, Svenska Rallyt, är Sveriges största rallytävling. 2022 kommer tävlingen att köras i Umeå. Oavsett om du är på plats i Umeå eller följer tävlingen på avstånd kan du se fram emot mycket spänning.

Sist, men inte minst, är också vintersport populärt i Sverige. Om det så är skidskytte, längdskidor, alpin skidåkning eller någon annan vintersport har vi flera framgångsrika svenskar i världstoppen. Vintersport är inte en av världens största sporter, men i Sverige tycker många om de olika grenarna i alla fall.

De största eventen 2022

Vad gäller internationella event finns det ännu fler att välja mellan. Här kommer ett urval av det som erbjuds.

Fotbolls-VM 2022

Ett av världens mest omtyckta sportevenemang är fotbolls-VM. Nu närmast är det dags för Fotbolls VM 2022. Detta kommer att spelas i Qatar mellan den 20:e november och den 18:e december 2022.

Gruppspelsomgångarna 1-3 kommer att spelas 21-24 november, 25-28 november respektive 29 november-2 december. Åttondelsfinalerna spelas 3-6 december, kvartsfinalerna 9-10 december, semifinalerna 13-14 december och slutligen finalen 18 december. Detta är första fotbolls-VM som spelas under vinterhalvåret. Anledningen är att det spelas i Mellanöstern med så pass varmt klimat. Sverige har tyvärr inte lyckats kvalificera sig till årets VM i fotboll.

Ishockey VM 2022

Ishockey VM 2022 är en av de mest klassiska mästerskap. Sverige har knipit guldet hela 11 gånger. 2021 var första gången som vi åkte ut redan under kvalomgången, så vi är verkligen redo för revansch i år!

Hockey VM 2022 spelas mellan 13 -29 maj, och mästerskapen spelas i Finland. Det är Helsingforst och Tammerfors som står värdar för tävlingarna. Hur klarar sig Kronorna i år? Det återstår att se.

Vinter OS 2022

Vinter OS 2022 spelas i Peking, Kina. Tävlingen går av stapeln från den 4:e till den 20:e februari 2022. Detta är första gången samma stad har arrangerat både sommar- och vinter-OS. Stockholm ansökte faktiskt om att få arrangera OS, men det blev alltså Peking som blev segraren.

Det går såklart ändå att satsa på alla svenska deltagare. Genom årens lopp har vi haft en hel del duktiga atleter i vinter-OS. Kanske kan de först öva sig i svenska sportevenemang 2021 för att toppa formen till OS 2022.

Förutom dessa hittar du även EM i fotboll för damer 2022, VM-kval i fotboll för damer, Wimbledon med mera. Evenemangen där damer deltar drar oftast mindre publik än evenemangen med herrar, men även damernas tävlingar blir allt mer populära.

Betting och odds på sport

Förutom att bara titta på dessa sporter går det som sagt också att satsa på dem på odds och betting. Om du inte spelat på sport tidigare råder vi dig att börja med en sport som du är bekant med. Om du till exempel följt Allsvenskan i många år är det naturligt att du börjar satsa på den.

Om du istället är ett hockeyfan som följer matcherna i NHL är det klokast att börja satsa på just NHL. När du känner att du får koll på läget kan du testa att satsa på andra ligor, serier eller till och med sporter.

Tänk på att all betting alltid sker med riktiga pengar. Ibland kan du få en bonus som ger dig lite extra pengar, men du kan aldrig betta gratis. Detta gör att det är viktigt att spela ansvarsfullt. Spela bara för en summa pengar som du har råd att förlora. Du kanske lyckas tippa rätt och vinner, men man vet aldrig.

Även om du känner till lagen väl och har läst olika experters tips är det inte säkert att du tippar rätt. Tillfälligheter som skador och till och med vädret kan påverka. En del gillar att satsa på live betting. I så fall bettar du under tiden matchen pågår. Detta ger dig möjligheten att se åt vilket håll matchen verkar gå och satsa enligt detta. Även det här är dock utan garanti för vinst.

För att kunna spela ansvarsfullt på bästa sätt ska du alltid satsa hos en sajt med svensk licens. Detta betyder att Spelinspektionen granskar sajten för att se att den är säker och pålitlig. Det innebär också att du måste ställa in spelgränser, att personalen måste kontakta dig om de misstänker att du spelar för mycket och så vidare.

På sajter med svensk licens erbjuds du dessutom alltid ett självtest, där du snabbt och enkelt kan få feedback om hur ditt spelande egentligen ser ut. Utifrån denna feedback kan du välja om du vill fortsätta spela lika mycket, minska ditt spelande eller till och med ta en paus via Spelpaus.

Spelpaus gäller såklart endast för sajter med licens i Sverige. Även om du aldrig behöver använda detta alternativ känns det tryggt att veta att det erbjuds.

Sport betting - en guide

För att lära dig mer om sport i allmänhet och betting i synnerhet kan du ta hjälp av vår sajt. Här berättar vi mer om olika sporter. Vi beskriver också alla stora sportevenemang. Vi recenserar de bästa oddssajterna. Läs våra recensioner för att bättre förstå vilken sajt som passar dig som bäst.

I recensionerna tar vi upp vilka bonusar sajterna erbjuder, vilka marknader och mycket mer. Du kan också läsa våra olika sidor med tips och strategier för att satsa bäst och förhoppningsvis vinna mest. Spela alltid ansvarsfullt, så kan du få det riktigt roligt!

Handbolls VM 2023Handbolls VM 2023 Med mottot "Stick together" är det dags för Handbolls VM 2023. Matcherna kommer att spelas på nio olika arenor i Sverige och Polen. Du kan se fram emot mängder med spännande handbollsmatcher under detta evenemang.
Hockey VM 2022VM i hockey 2022 kommer att hållas i Finland, uppdelat mellan städerna Tampere och Helsingfors. I denna artikel hittar du det fullständiga spelschemat över hockey VM 2022, TV-tablå, samt en omfattande mängd bakgrundsinformation kring alla matcher.
Odds valet 2022Den som gillar att betta behöver inte bara hålla sig till sport. Det går även att satsa på musiktävlingar och till och med politiska val. Det närmaste är odds valet 2022. Läs om valprognosen och allt som kan vara bra att veta inför betting på det svenska riksdagsvalet.
Eurovision 2023Eurovision är mycket populärt i Sverige. Det är varje år flera miljoner svenskar som tittar på tävlingen. Lär dig allt om Eurovision 2023, såsom vilka som är med och tävlar, var du kan se evenemanget och hur du kan satsa på det.
Melodifestivalen 2023Ett av de mest populära evenemangen i Sverige är Melodifestivalen. Det är många riktigt bra bidrag som deltar i Melodifestivalen 2023. Läs om de olika deltagarna, var du kan se tävlingarna och hur det går att betta på dem.
BundesligaDet finns många spännande sportevenemang i olika länder. En del sker en enda gång, såsom en viss turnering eller tävling. Andra pågår under flera månader. Ett exempel på detta är Bundesliga, det vill säga den tyska fotbollsligan som är bäst i landet. Här kan du ...
Serie ADet finns många roliga och spännande sportevenemang i olika länder. Det kanske mest kända i Italien är den italienska fotbollsligan vid namn Serie A. SerieA rankas av UEFA som den tredje bästa europeiska ligan. Den kommer efter La Liga och Premier League, men före ...
La LigaRuntom i världen finns det många roliga sportevenemang. Det kanske mest kända från just Spanien är antagligen La Liga. Detta är nämligen den spanska ligan när det kommer till fotboll. Det är ingen hemlighet att Spanien tillhör ett av världens bästa länder inom ...
Premier LeagueDet finns många spännande sportevenemang under ett år. En del av dem pågår bara en gång, såsom ett EM eller VM. Andra pågår under flera månader, såsom engelska Premier League. Här skriver vi mer om spännande Premier League ...
Champions LeagueUEFA Champions League är ett av världens största sportevenemang. I folkmun kallas det endast för Champions League. Det handlar om den största fotbollsturneringen i Europa för klubblag. På den här sidan kan du läsa mer om Champions League 22/23; spelschema och odds ...
SHLAv alla spännande svenska sportevenemang är SHL ett av de mest omtyckta. SHL idag är samma som Elitserien i ishockey. Det var nämligen så ligan kallades fram till säsongen 2013/2014. Här ger vi dig SHL spelschema för just SHL 22/23. Vi ger dig också info om hur det ...
Fotbolls EM 2022 DamerSnart är det dags för spännande Fotbolls EM 2022 Damer. Här kan du läsa vilka länder som deltar, när de olika matcherna ska spelas och mycket mer för att vara helt förberedd när det sätter igång.
VM-kval 2021/2022 DamerVM-kval 2021/2022 Damer har satt igång. Här kan du läsa om de olika lagen som deltar, hur det går än så länge och hur förutsättningarna ser ut för Sverige inför VM 2023 i Australien och på Nya Zeeland.
Vinter OS 2022Vinter OS 2022 står för dörren. Här kan du lära dig mer om spelen, om schemat och mycket annan matnyttig information.
Fotbolls EM 2021Fotbolls EM 2021 är ett av de mest spännande fotbollsevenemangen under året. Detta är helt enkelt europeisk fotboll när den är som bäst. Det går att satsa på Sverige och på andra deltagande länder.
Fotbolls VM 2022Vi ser fram emot fotbolls vm 2022. Den här gången kommer det att spelas under vintern, på grund av det varma klimatet i Mellanöstern. I vilket fall som helst kommer det att finnas många spännande matcher.
Ishockey VM 2021Hockey är en stor sport i Sverige och vi är duktiga internationellt sett. Låt oss se hur det går i ishockey VM 2021. Vi tror givetvis starkt på Sverige, men det finns också bra motstånd från andra länder.