Champions League

UEFA Champions League är ett av världens största sportevenemang. I folkmun kallas det endast för Champions League. Det handlar om den största fotbollsturneringen i Europa för klubblag. Det är alltså inte de olika europeiska länderna som spelar mot varandra, utan klubblagen i de olika länderna. På den här sidan kan du läsa mer om Champions League 2021, Champions League lag med mera. Vi blickar också framåt mot Champions League 2022 final.

Betta på Champions League på följande bettingsidor

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här. | spelpaus.se | stodlinjen.se

+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr | Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet | Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Gilltig i 60 dagar. stodlinjen.se

+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr | Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet | Bonus-Regler och Villkor gäller | Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela AnsvarsfulltGilltig i 60 dagar. stodlinjen.se

Real Madrid & Liverpool har kvalificerat sig till årets Champion League final. De möts den 28 maj, på Stade de France i Frankrike.

Vanliga frågor och svar om Champions League

Vilka erbjuder odds på Champions League?

Med tanke på att Champions League är en av de mest populära turneringarna att satsa på är det inte förvånande att alla bettingsajter erbjuder odds på Champions League. Vi rekommenderar alltid säkra och trygga sajter med svensk licens. Just nu är dessa de tre bästa:

Vilka kanaler visar Champions League?

Champions League visas på C More och TV4-gruppens kanaler. På många bettingsajter kan du också se matcherna genom live streaming. För att göra detta krävs det för det mesta att du har pengar på ett konto på sajten. Det behövs dock inga stora summor för att komma åt live streaming.

Var spelas Champions League finalen 2022?

Finalen i Champions League 2022 mellan Real Madrid och Liverpool kommer att spelas lördagen den 28:e maj 2022 på stadion Stade de France, Saint-Denis, Frankrike. Initialt skulle finalen ha spelats på Krestovskij stadion i Sankt Petersburg, Ryssland, men finalen flyttades till Frankrike till följd av Rysslands invasion av Ukraina.

Var kan man betta på Champions League?

Champions-league-logo

I Champions League kan du uppleva den bästa fotbollen Europas klubblag har att bjuda på. Med anledning av detta är det en mycket populär liga att spela på. Därför erbjuds betting på just Champions League resultat på varenda sajt som erbjuder odds. Kom i håg, jämför alltid bettingsajterna för att kontrollera vilka som erbjuder de bästa oddsen på just det du vill spela på.

Förutom att satsa på resultatet i de olika matcherna kan du satsa på bästa målgörare, på vilka lag som kommer till Champions League final med mera. Champions League är en av de mest populära sporteventen att betta på. Du väljer själv om du vill spela i förväg eller betta live, då det erbjuds så gott som alltid också.

Betta på Champions League här:

På en del sajter kan du följa de olika matcherna genom live streaming. I så fall krävs det ibland att du har pengar på ditt spelarkonto. Det räcker dock oftast med ett litet belopp, så kan du kolla på live streamingen hur mycket du vill. En del sajter bjuder också på mycket bra information för att hjälpa dig på traven. Det kan handla om Champions League tabell, Champions League grupper med mera. I vissa fall kan du till och med få tips på hur experterna tror att det kommer att gå i de olika matcherna.

Om du inte hittar detta på själva bettingsajten hittar du det på andra fristående sajter. Tänk bara på att inte ens experterna kan veta hur det kommer att gå. De kan granska tidigare resultat och så vidare för att få fram en bra och kunskapsbaserad gissning. De kan dock aldrig veta vad som verkligen kommer att hända i en match. Det är viktigt att du tänker på det här. Du ska nämligen alltid bara spela för så mycket pengar som du har råd att förlora. Du kan visserligen vinna, men du kan såklart också förlora. Tänk på detta och spela ansvarsfullt. Det gör du som enklast på sajterna som har licens från Spelinspektionen. Då erbjuds nämligen spelgränser, självtest och så vidare. Den som behöver hjälp utifrån kan anmäla sig på Spelpaus och/eller kontakta Stödlinjen.

Champion League på Twitter - senaste nyheterna

Spelschema Champions League 2021-2022

Champions League kvart-, semifinaler & final 2021-2022

 • Kvartfinaler, first leg spelas 5/6 april
 • Kvartfinaler, second leg spelas 12/13 april
 • Semifinaler, first leg spelas 27/28 april
 • Semifinaler, second leg spelas 3/4 maj
 • Final spelas 28 maj - spelas på Stade de France, Saint-Denis, Frankrike.

Champions League finalen 2022

Avspark för matchen är klockan 21.00

Årets Champions League final kommer gå av stapeln den 28 maj och spelas på arenan Stade de France, Frankrike. Finalen spelas mellan Liverpool och Real Madrid. Real Madrid knep åt sig platsen efter ett rejält övertidsdrama mot Manchester City. Detta kommer bli Real Madrids 17 final, där de har vunnit 13 av dem tidigare. Liverpool har i sin tur medverkat i 9 finaler tidigare, men enkom vunnit 6 gånger. Senast förra året möttes Liverpool och Real Madrid, då i kvartfinalen, som Real Madrid vann. 2018 spelade de finalen av Champions League, där Real Madrid återigen stod som vinnare. Året därpå vann Liverpool hela Champions League, efter sitt möte med Tottenham Hotspurs i finalen. På pappret får Real Madrid anses vara starkare, men Liverpool spelar med vad som kan vara deras starkaste lag någonsin, och de har forfarande chans på kvadrupeln, så de kommer vara taggade till max.

Final 28 maj
Real Madrid & Liverpool möts i finalen 28 maj

Champions League semifinaler 2021-2022

Avspark för samtliga matcher är klockan 21.00

Årets semifinaler har kommit att bli ett drama mellan engelsk och spansk fotboll. I semifinal möts serieledarna av Premier League och LaLiga; Manchester City och Real Madrid. I andra semifinalen möts Liverpool, som ligger ett poäng bakom Manchester City i Premier League, och Villareal. Real ligger först 7 i den inhemska ligan, men de har visat att man ska ej underskatta dem och de kan komma att ge Liverpool en svår nöt att knäcka.

Semifinal 1 | 26 april + 4 majSemifinal 2 | 27 april + 3 maj
Manchester City (ENG) - Real Madrid (SPA) Liverpool (ENG) - Villarreal (SPA)
Vinnarna av semifinal 1 & 2 möts i finalen 28 maj

Champions League kvartfinaler 2021-2022

Avspark för samtliga matcher är klockan 21.00

Kvartfinal 1 | 6 & 12 aprilKvartfinal 2 | 5 & 13 april
Chelsea (ENG) - Real Madrid (SPA) Manchester City (ENG) - Atlético Madrid (SPA)
Real Madrid (SPA) och Manchester City (ENG) utgör semifinal 1
Kvartfinal 3 | 6 & 12 aprilKvartfinal 4 | 5 & 13 april
Villarreal (SPA) - Bayern Munich (TYS) Benfica (POR) - Liverpool (ENG)
Villarreal (SPA) och Liverpool (ENG) utgör semifinal 2

Champions League 16-delsfinaler 2021-2022

Avspark för samtliga matcher är klockan 21.00

15 februari & 9 mars16 februari & 8 mars22 februari & 16 mars23 februari & 15 mars
Sporting CP (POR) - Manchester City (ENG) Salzburg (ÖST) - Bayern Munich (TYS) Chelsea (ENG) - LOSC Lille (FRA) Benfica (POR) - Ajax (NED)
Paris Saint-Germain (FRA) - Real Madrid (SPA) Inter (ITA) - Liverpool (ENG) Villarreal (SPA) - Juventus (ITA) Atlético Madrid (SPA) - Manchester United (ENG)

Champions League Gruppspel 2021-2022

Fetmarkerade lag kvalificerades till årets 16-delsfinaler.

A BCD
Manchester City Liverpool Ajax Real Madrid
Paris Saint-Germain Atlético Sporting CP Inter
Leipzig Porto Dortmund Sheriff
Club Brugge Milan Beşiktaş JK Shakhtar Donetsk
EFGH
Bayern Munchen Manchester United LOSC Juventus
Benfica Villareal Salzburg Chelsea
Barcelona Atalanta Sevilla Zenit
Dynamo Kyiv Young Boys Wolfsburg Malmö FF

Hur spelas Champions League?

Champions League innehåller generellt sett tre delar. Det börjar med kvalspel. De lagen som lyckas kvala in spelar sedan gruppspel. De lagen som tar sig vidare därifrån får även delta i slutspelet, ända fram till final Champions League.

Kvalspelet består i sin tur av två olika delar. Den ena delen kallas för "champions path" och är för ligamästare. Den andra delen kallas för "league path" och omfattar alla andra klubbar. I vanliga fall är det 55 klubbar som spelar i kvalspelet. Fyra av dem går sedan vidare via "champions path" och två genom "league path".

I kvalspelet spelas totalt fem omgångar:

 • Den första är den "preliminära kvalomgången" med fyra klubbar, nämligen ligamästarna från länderna som rankats på plats 52-55.
 • Den andra kallas för "första kvalomgången". Här spelar vinnaren från den preliminära kvalomgången och 33 ligamästare från länderna som rankats på plats 18-51.
 • Därefter kommer den "andra kvalomgången". Här spelar de sjutton vinnarna från den första kvalomgången, tre ligamästare från länderna som rankats på plats 15-17 och de sex ligatvåorna från länderna som rankats på plats 10-15.
 • Sedan spelas den "tredje kvalomgången" med tio vinnare från andra kvalomgångens champions path, två ligamästare från länderna som rankats på plats 13-14, tre vinnare i andra kvalomgångens league path, tre ligatvåor från länderna som rankats på plats 7-9 och två ligatreor från länderna som rankats på plats 5-6.
 • Sist ut är "playoffomgången". Här spelar sex vinnare från tredje kvalomgångens champions path, två ligamästare från länderna som rankats på plats 11-12 och fyra vinnare från tredje kvalomgångens league path.

De klubbar som åker ut under kvalspelet kommer automatiskt till antingen Europa League eller Europa Conference League.

I gruppspelet i Champions League är det sedan som sagt sex lag som kvalificerats från kvalspelet. Detta är fyra vinnare från champions path och två vinnare från league path. Det är också 26 lag som direktkvalificeras till Champions League gruppspelet. Dessa behöver alltså inte delta i kvalspelet. Lagen är:

 • Regerande mästarna från Champions League
 • Regerande mästarna från Europa League
 • Fyra ligamästare från länderna som rankats på plats 7-10
 • Fyra ligamästare och ligatvåor från länderna som rankats på plats 5-6.
 • Sexton ligamästare, ligatvåor, ligatreor och ligafyror från länderna som rankats på plats 1-4

Det är i gruppspelet som spännande Champions League lottning avgör vilka klubbar som kommer att mötas. Till slut blir det åtta grupper med fyra lag i varje.

Slutspelet börjar med åttondelsfinalerna. Dessa spelas mellan de åtta gruppvinnarna och de åtta grupptvåorna från grundspelet. Sedan är det dags för kvartsfinaler, semifinaler och slutligen såklart Champions League final 2022.

Bästa bettingsidorna oktober 2022

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här. | spelpaus.se | stodlinjen.se

+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr | Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet | Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Gilltig i 60 dagar. stodlinjen.se

+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr | Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet | Bonus-Regler och Villkor gäller | Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela AnsvarsfulltGilltig i 60 dagar. stodlinjen.se

18+ | Spela ansvarsfullt | Endast nya spelare | Insättning och bonus måste omsättas fyra (4) gånger med min. odds 1,80 före ett uttag kan begäras | stodlinjen.se | Regler & Villkor

18+. Endast nya spelare, engångsbonus • Minsta insättning är 100 kr • Bonusen sätts in på dina bonustillgångar omedelbart • Omsättning av bonusen måste ske inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre • Det här erbjudandet kan inte kombineras med andra erbjudanden • stodlinjen.se

Champions League - Historia

Champions League kallades från början för Europacupen för mästarlag. Den startade redan 1955, en månad efter UEFA-förbundets första kongress. De första Europamästarna blev Real Madrid. Turneringen bytte namn till Champions League säsongen 1992-1993.

Den bästa svenska framgången var 1979, när Malmö FF kom tvåa. Djurgården har nått kvartsfinal (1955-1956), IFK Malmö kvartsfinal (1960-1961), Åtvidaberg kvartsfinal (1974-1975) och IFK Göteborg kvartsfinal (1984-1985, 1988-1989 och 1994-1995) samt semifinal (1985-1986).

De senaste årens vinnare ser ut så här:

 • 2020-2021: Chelsea
 • 2019-2020: Bayern Munchen
 • 2018-2019: Liverpool
 • 2017-2018: Real Madrid
 • 2016-2017: Real Madrid
 • 2015-2016: Real Madrid
 • 2014-2015: Barcelona
 • 2013-2014: Real Madrid
 • 2012-2013: Bayern Munchen
 • 2011-2012: Chelsea
 • 2010-2011: Barcelona
 • 2009-2010: Inter

De bästa Champions League-lagen

Du kan lätt se från ovanstående vinnare att vissa av klubbarna presterar betydligt bättre än andra. De bästa lagen i Champions League är följande:

 1. Real Madrid, Spanien, med 13 finalvinster och 3 förluster.
 2. Milan, Italien, med 7 finalvinster och 4 förluster.
 3. Bayern Munchen, Tyskland, med 6 finalvinster och 5 förluster.
 4. Liverpool, England, med 6 finalvinster och 3 förluster.
 5. Barcelona, Spanien, med 5 finalvinster och 3 förluster.
 6. Ajax, Holland, med 4 finalvinster och 2 förluster.

Svenska spelare som vunnit UEFA Champions League

Det är inte många svenskar som vunnit Champions League, men ändå några stycken. Här är de:

SpelareLagÅrtal
Henrik LarssonFC Barcelona2006
Patrik AnderssonBayern Munchen2001
Jesper BlomqvistManchester United1999
Conny TorstenssonBayern Munchen1976
Björn AnderssonBayern Munchen1975
Conny TorstenssonBayern Munchen1975
Conny TorstenssonBayern Munchen1974
Ove KindvallFeyenoord1970
Kurt HamrinAC Milan1969