Fotbolls VM 2022

Ett av de sportevenemang som har som flest åskådare är VM i fotboll. Nästa gång det är VM är fotbolls vm 2022. VM fotboll 2022 skiljer sig från tidigare arrangemang på några olika sätt. Ett är att fotbolls vm herrar 2022 kommer att spelas under vintern och inte sommaren.

Bettingsajter med fotbolls VM 2022

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här. | spelpaus.se | stodlinjen.se

+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr | Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet | Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Gilltig i 60 dagar. stodlinjen.se

+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr | Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet | Bonus-Regler och Villkor gäller | Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela AnsvarsfulltGilltig i 60 dagar. stodlinjen.se

29/03/2022: Nu är det klart att Sverige ej har lyckats kvalificera sig till Fotbolls VM 2022. Detta att de förlorade den direkt avgörande matchen mot Polen med 2-0.

3 frågor och svar om Fotbolls VM 2022

Var spelas VM i fotboll 2022?

VM i fotboll 2022 spelas i Qatar.

När är fotbolls VM 2022?

Fotbolls VM 2022 spelas för första gången under vinterhalvåret, närmare bestämt 21 november till 18 december 2022.

Kommer Sverige vara med i fotbolls VM 2022?

Sverige kommer inte vara med i fotbolls VM 2022, detta då vi ej lyckades kvalificera oss.

Vad är fotbolls VM?

Word Cup 2022 logo

Anledningen till att vm 2022 kommer att spelas under vintern är att det spelas i Mellanöstern, vars varma klimat passar bättre för en turnering på vintern än på sommaren. Här kan du läsa mer om fotbolls-vm 2022 och VM under tiderna.

VM i fotboll spelas vart fjärde år, ända sedan 1930. Det är FIFA, Fédération Internationale de Football Association, som arrangerar mästerskapet. Du kan läsa mer om FIFA på https://www.fifa.com/. I vanliga fall pågår alltså VM under juni och juli och det sker varje gång i ett annat land. Den regerande mästaren idag är Frankrike, som tog guld 2018. Det är dock Brasilien som har flest titlar, med fem stycken.

I själva VM deltar i dagsläget 32 lag. Från VM 2026 kommer dock så många som 48 lag att delta, om ingenting ändras innan dess såklart. För att kvalificera till VM måste lagen placera sig bland de bästa lagen i kvalet, som spelas under cirka tre år. I detta kval deltar runt 200 lag, vilket visar hur hård konkurrensen är. Det är verkligen bara de bästa länderna som får delta i VM. Värdlandet har också automatiskt en plats i tävlingen.

Trots att det är så många som cirka 200 länder som tävlar om att få delta i VM är det bara 84 olika länder som deltagit under årens lopp. De första länderna som började år 1930 var USA, Mexiko, Frankrike och Belgien. Det land som senast gjorde inträde på VM-arenan var Panama, så sent som 2018. Det är bara att vänta och se om de kommer nya nationer längre fram. Lagen är för övrigt inte exakt samma som nationalstater. Både Gibraltar och Färöarna har till exempel sina egna landslag, trots att de tillhör Storbritannien respektive Danmark. Storbritannien är också uppdelat i fyra lag, nämligen England, Skottland, Wales och Nordirland.

FIFA World Cup på Twitter - senaste nyheterna

Sverige i fotbolls VM under tiderna

I jämförelse med vissa andra sporter är Sverige inte bland de främsta nationerna inom fotboll. De flesta av oss minns nog bronset 1994, då det var total fotbollsfeber i hela Sverige. Förutom det har dock de svenska framgångarna lyst med sin frånvaro. Ända sedan starten 1930 är det endast följande som kan räknas som framgångar för Sverige:

 • 1938: En svensk fjärdeplats
 • 1950: Ett svenskt brons
 • 1958: Ett svenskt silver på hemmaplan
 • 1994: Ett svenskt brons

Detta är faktiskt alla svenska framgångar inom fotbolls VM. Trots att det inte verkar särskilt mycket har det placerat oss som nation nummer 12 på medaljtabellen med ett silver och två brons.

Fotbolls VM 2022

Nu har det alltså blivit dags att förbereda sig inför nästa fotbolls vm 2022. Detta väcker många frågor, såsom var spelas fotbolls-vm nästa gång (2022)?, vilka är fotbolls vm 2022 arenor?, vad är fotbolls vm 2022 kostnad? med mera.

Låt oss börja med att svara på frågan vart spelas fotbolls vm 2022? Svaret är Qatar. Detta beslutades redan 2010, men har fått mycket kritik. En del av kritiken handlar om att många människor, kanske upp till 6 500 stycken, har omkommit i arbetet inför VM. Förutom detta är Qatar som land kritiserat på många håll i världen. Det finns dock än så länge inga uppgifter om att det skulle finnas länder som kommer att bojkotta mästerskapet.

Fotbolls vm 2022 Qatar kommer som vanligt att innehålla 32 landslag. Det är ännu inte bestämt vilka som kommer att bli fotbolls vm 2022 lag. Detta måste kvalet avgöra. Kvalet började i mars 2021 och fortsätter sakta men säkert, för att till slut plocka fram 31 länder som ska delta i VM, förutom Qatar som är direktkvalificerade.

Något som skiljer just detta vm 2022 fotboll från andra är som sagt bland annat tiden på året det spelas på. I vanliga fall avgörs VM under juni och juli. I Qatar blir det däremot fotbolls vm 2022 vinter, mellan den 21:a november och 18:e december. Anledningen till detta är svaret på frågan var spelas fotbolls vm 2022? Eftersom det är så varmt klimat i Qatar passar det bättre att spela under vinterhalvåret än under sommarhalvåret. Just klimatet var också något som fick kritik när det bestämdes att VM skulle spelas just i Qatar. Det ansågs inte humant att spela i 40 graders värme, vilket är vad som erbjuds under sommaren. Därför fattades beslutet att arrangera fotboll vm 2022 under vintern istället för sommaren. Nästa gång det blir dags för VM, 2026, kommer det dock att spelas under sommaren igen. Då går mästerskapet av stapeln i Kanada, Mexiko och USA och där passar sommarklimatet bättre.

Sajterna med bästa betting på fotbolls VM 2022

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här. | spelpaus.se | stodlinjen.se

+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr | Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet | Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Gilltig i 60 dagar. stodlinjen.se

+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr | Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet | Bonus-Regler och Villkor gäller | Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela AnsvarsfulltGilltig i 60 dagar. stodlinjen.se

Spelschema fotbolls VM 2022

Med tanke på att det inte är bestämt ännu vilka lag som ska delta i VM är inte heller spelschemat färdigt. Det går dock att hitta matchtiderna för de olika matcherna redan nu. Matcherna kommer med största sannolikhet att spelas under följande dagar:

 • 21:a – 24:e november: gruppspelsomgång 1
 • 25:e – 28:e november: gruppspelsomgång 2
 • 29:e november – 2:a december: gruppspelsomgång 3
 • 3:e – 6:e december: åttondelsfinaler
 • 9:e – 10:e december: kvartsfinaler
 • 13:e – 14:e december: semifinaler
 • 18:e december: final

Möjligheter att satsa på fotbolls VM 2022

Givetvis kan du satsa på odds på fotbolls VM 2022. Det som är tillgängligt just nu är att satsa på VM-kvalen. Vår expert Johan Andersson tipsar dig om de hetaste lagen. Han tror bland annat starkt på storfavoriten Frankrike, men även på länder som Brasilien och Tyskland.

Andersson rekommenderar också att blanda dina satsningar. Det finns nämligen två olika sorters satsningar. En typ är att satsa på hela VM och en annan på vissa utvalda matcher. Om du satsar på hela VM kan du till exempel satsa på vinnaren, silver, brons eller de tre bästa placeringarna i turneringen. Det går också att satsa på skytteligan, såsom vilket lag som gör flest mål eller vilken enskild spelare som gör flest mål.

Om du istället satsar på en enskild match kan du satsa på matchens resultat, vinnare, antal mål, målgörare, antal hörnor, antal varningar med mera. Det kan vara riktigt roligt att satsa både på hela turneringen och på enskilda matcher. Tänk på att du kan följa många av matcherna direkt i live streaming. Då kanske du inte bara vill satsa före matchen, utan även på live betting under tiden matchen pågår.

Detta ska du tänka på när du bettar på fotbolls VM 2022

Innan du sätter igång och satsar på kvalet och sedan på själva fotbolls vm 2022 finns det en del saker att tänka på. Ställ först och främst upp en budget för ditt spel på vm fotboll 2022. Bestäm hur mycket du har råd att satsa i turneringen. Du kanske vinner, men det finns det aldrig några garantier för. Bestäm dig därför för en summa som du har råd att förlora. Du ska aldrig spela för mer än du har råd att förlora. Om du spelar på en bettingsajt med svensk licens ställer du in din maximala gräns hur mycket du vill spela för. Om det är en sajt utan licens i Sverige måste du själv hålla reda på det. På en svensk sajt behöver du inte själv hålla reda på summan. När du väl ställt in hur mycket du ska kunna spela för kommer du inte att kunna sätta in mer pengar. Detta är en av sakerna som gör det tryggt att spela på en sajt med svensk licens.

I valet av bettingsajt bör du därför, enligt vår mening, försöka hitta ett bettingföretag med licens i Sverige. Det är inte bara spelgränserna som är fördelaktiga. Det är också enklast att spela i svenska kronor. Om du vinner är det dessutom skönt att veta att det är skattefria vinster.

Det kan också vara värt för dig att jämföra de olika sajterna vad gäller deras odds. De flesta sajter erbjuder samma saker att satsa på. Oddsen kan dock skilja sig åt litegrann. Vissa sajter erbjuder rent allmänt bättre odds än andra. Dessutom har det blivit allt mer populärt att de erbjuder bättre odds på vissa matcher. Det kallas ibland för boostade odds. Om du hittar sådana boostade odds betyder det att du har chansen att vinna ännu mer på samma satsning. Det kan vara värt att jämföra detta för chansen till större vinstsummor.

Om du gillar live streaming kan detta också vara något som är bra att jämföra mellan de olika sajterna. Både SVT och TV4 har rättigheter att sända fotbolls VM 2022, men det kan ibland vara bättre att följa matcherna i live streaming. Om du gör det kan du ibland ha två fönster öppna samtidigt på datorn. I ett fönster kan du följa matchen och i det andra satsa i live betting. Kolla vad som gäller för den sajten där du vill se live streaming. På en del sajter räcker det nämligen med att du har pengar på ditt spelkonto. På andra sajter måste du satsa i matchen du vill titta på.

Om du gillar omväxling kanske du också vill se vilka andra typer av spel som erbjuds på spelsajten du har tänkt satsa på. Finns det till exempel casino, bingo eller poker?