Sport - Allt du behöver veta (2024)

Även om det finns betting inom olika områden är sport det vanligaste. Betting utgår från just sport, men kan även spelas inom politiska val, populära tv-tävlingar och så vidare. En populär marknad är atg sport, vilket omfattar trav och hästar.

Bettingsajter med mycket sport
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. Regler och villkor gäller. Välkomstbonus gäller enbart nya kunder som gör insättning på minst 100 kr. Fullständiga regler för bonus och omsättningskrav på bonussidan. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. stodlinjen.se.Regler & Villkor

IshockeySverige är riktigt bra i ishockey, både nationellt och internationellt. Vi har till exempel flera VM-guld. Dessutom är det en hel del svenskar som spelar i världens bästa hockeyliga, amerikanska NHL.
E-sportE-sport omfattar olika tävlingar. Det handlar framförallt om tävlingar i diverse datorspel. Det går att satsa på svensk e-sport och internationell e-sport. Det går till och med att se e-sport på tv i Sverige.
FotbollTrots att fotboll är den mest populära sporten i Sverige har vi inte nått särskilt stora framgångar internationellt sätt. Därför är det kanske roligare att betta på Allsvenskan än på internationella mästerskap.
BasketDet finns en hel del basketspelare i Sverige, även om sporten är betydligt mer populär i andra länder. Basket är som störst i USA. Det är därför oftast NBA man kan betta på, förutom internationella tävlingar.
TennisDet är populärt med tennis i Sverige, både att spela och att titta på. Under årens lopp har det funnits många framgångsrika svenska tennisspelare. Dessutom anordnas internationella tävlingar i Sverige.
DartDart är inte en vanlig sport i Sverige. Det finns till och med många som inte ens känner till reglerna. Det är dock riktigt roligt att betta på dart. Börja med att lära dig mer om sporten och tävlingarna.
GolfGolf är en mycket populär sport i Sverige. Några av världens bästa kvinnliga golfspelare är faktiskt svenska. Du känner säkert till Annika Sörenstam. Du kan betta på Sörenstam och andra spelare på nätet.
HandbollHandboll är en mycket populär sport i Sverige, både att spela och att titta på. Sverige är också i toppen i handboll jämfört med andra länder. Därför har du bra möjligheter att satsa på svensk handboll.
BaseballI Sverige är det inte så många som spelar baseball. Det är dock allt fler som tycker om att betta på baseball. Det bästa sättet är på nätet, då det även är möjligt att följa matcherna via live streaming.
Amerikansk fotbollAmerikansk fotboll är framförallt en populär sport i USA. Trots att det finns en del utövare i Sverige är det betydligt vanligare att titta på det än att spela. Det går också att betta på amerikansk fotboll.
BandyBandy är en sport med lång historia i Sverige. Den liknar ishockey litegrann, men har sin egen charm. Bandy spelas också i färre turneringar. Det går dock ändå att hitta betting på bandy.
VolleybollVolleyboll är en rolig sport, som blir alltmer populär. Den har också grenats ut till olika varianter, till exempel beachvolleyboll. Volleyboll i grundformen är med i OS sedan 1964 och som beachvolleyboll sedan 1996.
Formel 1Formel 1 är en av världens snabbaste sporter och bjuder på hög spänning. Det är en oerhört populär sport att betta på bland svenska spelare då det är en sport där mycket kan hända på kort tid.
CricketKänner du till cricket? Det är faktiskt inte så många svenskar som gör det. Här kan du läsa allt du behöver för att lära känna denna roliga sport och de olika möjligheterna att satsa på den.
Cykel bettingHar du sett att cykel betting erbjuds på nätet? Här kan du läsa mer om hur det går till, om de största tävlingarna (både utomlands och i Sverige) och vilka de bästa sajterna är för den som vill betta på cykling.
GaloppMånga svenskar satsar på hästar. Det vanligaste är dock trav. Det är även roligt att satsa på galopp. Här berättar vi om svensk galopp och utländsk galopp. Vi ger dig våra bästa tips och tipsar om bästa bettingsajten för galopp.
SkidsportUnder årens lopp har Sverige nått stora framgångar inom skidsport. Läs mer om vilka olika grenar som ingår i skidsport. Lär dig också om de största tävlingarna. Se dessutom var du kan satsa på skidsport på bästa sätt.
Virtuella sporterHar du hört talas om virtuella sporter? Allt fler svenskar väljer att betta på dessa sporter. Läs om vad detta är, varför det är så roligt att satsa på dem och vilka sajter som är de bästa för betting på virtuella sporter.

Vad menas med sport?

Animerad bild av fotboll + racket Animerad bild av fotboll + racket

När man talar om sport brukar man mena idrott. Det kan vara i lag eller för enskilda individer. Det kan vara i tävlingar eller bara på skoj. När det handlar om betting är det dock alltid i form av en tävling. Du satsar på vem som vinner, vem som gör mål först och så vidare. Inom odds är det dock inte bara de vanligaste sporterna som fotboll, ishockey och tennis. Det går bland annat att satsa på e-sport, CS GO betting, diverse hundsporter, basket, baseball, amerikansk fotboll, biljard, dart och skytte. Det går som sagt även att satsa på underhållningsprogram, politiska val och mycket mer.

En del av det du kan satsa på kan du även följa på sport på tv idag. Förutom sport på tv idag är det ibland möjligt att följa evenemangen via streaming. I så fall finns de tillgängliga på de olika bettingsajterna. Ibland krävs en insats på själva evenemanget för att få se det och i andra fall räcker det med pengar på spelkontot.

Sportens betydelse i världen

Sporten har stor betydelse runtom i världen. För de som utövar sporten ger det givetvis bra träning för kroppen, som blir i god form. För de som tittar på sporten ger det nöje och underhållning. I många fall kan också sport förena människor. Alla som hejar på samma lag känner en viss gemenskap. Sport kan även förena över landsgränser. Människor från olika länder som kanske inte talar samma språk kan till exempel spela en fotbollsmatch tillsammans. Tak vare internationella regler i de största sporterna kan alla spela på samma villkor, vit som svart och rik som fattig.

Olika typer av sporter

Det finns mängder med olika sporter. Det går till exempel att skilja mellan sport för enskilda utövare och sport som spelas i lag. Det finns sommarsporter och vintersporter. Det finns bollsporter, friidrott, sport som innehåller djur och mycket mer. Det finns sport på tv och sport som aldrig sänds på tv. Det finns stora internationella sporter och det finns mer regionala sporter.

Sport topp 10 lista - Sverige 2024

Det råder lite delade meningar om vilka som är de mest populära sporterna i Sverige idag. Om man till exempel tittar på vad som sänds mest som sport på tv idag är det antagligen fotboll. Om man däremot kollar på vad många svenskar tycker om att betta på kanske det snarare är svenska spel sport. De sporter i Sverige som har flest antal utövare är däremot bland annat fotboll, friidrott, innebandy och golf. Den som räknar tävlings- och träningsaktiviteter hittar däremot fotboll, innebandy, golf, ishockey, skytte, kampsporter, friidrott, motorcykel, handboll, bilsport, gymnastik, ridsport, simning och cykel. Det skiljer sig lite åt mellan kvinnor och män samt olika åldrar.

Evenemang och sporter 2024

Som alla år är även 2024 fullt med roliga och spännande sportevenemang. Vad sägs bland annat om följande?

 • Handbolls-VM
 • Bordtennis-VM
 • Inomhus-EM i friidrott
 • Ishockey-VM
 • Fotbolls-EM
 • Paralympics
 • Cykel-VM
 • Bordtennis-EM
 • Simning kortbane-EM
 • Innebandy-VM
 • Friidrotts-EM
 • Simning kortbane-VM