Skidsport – Allt du behöver veta (2024)

Av alla de sporter som finns är det en del sport som Sverige är bättre på än annan. Ett exempel är skidsport. Det är kanske inte så förvånande egentligen. I Sverige, åtminstone i norr, finns det tillräckligt med snö så att det går att utöva vintersport. Detta gäller såklart inte för alla länder. Med tanke på att skidsporten är så populär i Sverige är det också många som gillar att betta på skidsport. Läs mer här för att lära dig om skidsport online och betting på skidsport.

Skidsport erbjuds på dessa bästa bettingsajter:
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. Regler och villkor gäller. Välkomstbonus gäller enbart nya kunder som gör insättning på minst 100 kr. Fullständiga regler för bonus och omsättningskrav på bonussidan. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. stodlinjen.se.Regler & Villkor

Bettingsidor som erbjuder skidsport betting

skidspo skidspo

Det finns många bettingsidor som erbjuder möjligheten att betta på skidor. Innan du ens börjar kolla på var du ska satsa kan det vara en bra idé att veta var du kan följa sporterna. Du kanske känner till Vinterstudion? Detta är din möjlighet att följa vinstersport svt. Ta dig till exempel en titt på Vinterstudions sändningar. Här kan du se att de bland annat sänder Tour de Ski. Om det är denna tävling du vill satsa i kan det vara en bra idé att kolla på den litegrann först.

När du bestämt dig vilken tävling du ska satsa i kan det vara dags att leta efter rätt sajt att satsa på. Alla sajter erbjuder betting på skidsport, men inte lika mycket. Om du till exempel vill satsa på svenska tävlingar bör du välja en sajt som riktar in sig på svenska spelare. Om du däremot vill satsa på internationella tävlingar, såsom ovannämnda Tour de Ski, VM eller OS, har detta mindre betydelse.

I vilket fall som helst ska du alltid betta på en sajt med licens i Sverige. Då vet du nämligen att du kan känna dig trygg och säker. Du vet att alla pengar och personuppgifter skyddas på bästa sätt. Du vet också att du får alla de hjälpmedel som finns för att spela ansvarsfullt och lagom mycket.

På en del bettingsajter kan du börja spela med en bonus. Innan du gör det råder vi dig att läsa igenom bonusens regler och villkor. Kolla speciellt om det finns ett omsättningskrav. Detta kan nämligen vara skillnaden mellan om du kan få ut eventuella vinster eller inte. Ibland kan det vara smartare att tacka nej till en bonus än att spela med den och upptäcka att det inte går att ta ut eventuella vinster.

Vi tycker snarare att det är viktigt med snabbt, enkelt och smidigt spel än en stor bonus. Du kan få en bra spelupplevelse på dessa sajter:

 1. Fastbet Sport
 2. SpeedyBet Sport
 3. Expekt Sport

Hur bettar man på skidsport online?

Det är lika lätt att betta på skidsport online som all annan sport. Så här enkelt är det:

 • Hitta den bästa sajten att betta på. (Tips! Välj en av de här ovan för den bästa upplevelsen.)
 • Registrera ett konto snabbt och smidigt med BankID.
 • Sätt in pengar på ditt konto.
 • Sök efter "vintersport".
 • Välj sporten du vill satsa i och gör ditt bet.
 • Vänta med spänning på att se om du vinner.

Den som vill ha bättre chans att vinna kan kolla in skidsport speltips. Detta finns på många sajter. Du kan börja med att titta efter speltips skidor i dagstidningar. Du hittar även odds och speltips på de flesta bettingsajterna. Glöm inte heller att det finns mängder med fristående sajter som erbjuder bra information. Tänk bara på att även dessa tips bara är rekommendationer. De baseras vanligtvis på fakta och statistik. Det är dock ingen som helt säkert kan veta vilket resultat det ska bli i en tävling. Därför är det alltid viktigt att inte spela för mer pengar än du har råd att förlora. Det kan såklart hända att du vinner en slant, men du kan också förlora. Det är ju precis det som är en del av spänningen med betting!

Olika typer av skidsporter

Skidsport är egentligen ett samlingsnamn för flera olika sporter. Det går både att utöva dem som motion och som tävling. Det är lite olika vilka sporter som räknas som skidsport. Vanligtvis är det följande sporter:

 • Alpin skidsport (utförsåkning)
 • Backhoppning
 • Freestyle
 • Längdåkning
 • Nordisk kombination
 • Off-pist
 • Skicross
 • Snowboard (utförsåkning)
 • Speedski
 • Telemark
 • Rullskidor (kombination)
 • Skidorientering (kombination)
 • Skidskytte (kombination)

Längdskidor

Längdskidor, skidlöpning, längdskidåkning eller längdåkning är alla namn på samma sak. Det handlar om att åka skidor i olika sorters terräng, men inte utför en backe. Skidåkarna rör sig med egen kraft, oftast i preparerade spår. Längdåkning tillhör de nordiska skidgrenarna tillsammans med backhoppning och nordisk kombination. Längdskidåkning är en folksport i Sverige, Norge, Finland och Ryssland, men utövas även i länder som Kina, Japan, USA och Kanada.

Skidskytte

Skidskytte är en kombinationssport, då den består av såväl längdskidåkning som skytte. Den startade från början som en militär tävlingsdisciplin i Norge, men blev en sport med sitt eget VM redan 1958. De länder som är störst inom skidskytte är Sverige, Ryssland, Frankrike, Tyskland och Norge.

Alpin skidåkning

Alpin skidåkning, eller alpin skidsport, omfattar flera olika sorters utförsåkning. Man brukar mena alpin kombination, störtlopp, super-G, parallellslalom, storslalom och slalom. I alla dessa grenar gäller det att ta sig ner för backen så snabbt som möjligt. I en del av dem måste man följa de portar som ställts ut nerför backen. De länder som sett flest framgångar inom alpin skidåkning är bland andra Sverige, USA, Kroatien, Slovenien, Norge, Tyskland, Italien, Frankrike, Schweiz och Österrike.

Backhoppning

Backhoppning ingår som sagt också i nordisk skidsport. Detta är en unik och häftig sport, där utövaren åker ner för en backe och sedan ska hoppa så långt som möjligt. Förutom detta bör hopparen göra ett så snyggt hopp som möjligt, då också detta bedöms av inte mindre än fem domare.

Speltips skidor 2024

Om du satsar på skidsport är vårt bästa tips att hålla dig uppdaterad. Du kan läsa experttips, men du kan också göra din egen research. Läs om de olika utövarna. Se vilka resultat de klarat av tidigare. Kolla hur det gått i deras senaste tävlingar. Läs om eventuella skador. Kom alltid ihåg att vad som helst kan hända i en tävling. Även den bästa skidåkaren kan ha en dålig dag, vara sjuk eller skada sig. Satsa på sporten för att det är roligt och spännande. Kom ihåg att chansen finns att du vinner, men även risken för förlust.

De största skidtävlingarna

Det finns flera stora skidtävlingar. De mest kända är antagligen Världscupen, VM och vinter-OS. I Världscupen belönas skidåkarna med poäng under en hel tävlingssäsong. VM arrangeras vartannat år och OS vart fjärde år. Inemellan finns det också separata tävlingar, till exempel Tour de Ski.

FAQ – Vanliga frågor

Vad är skidsport?

Skidsport är ett samlingsnamn för flera olika sporter som utförs på skidor.

Vilka grenar ingår i skidsport?

Det finns ett antal grenar inom skidsport, såsom alpin skidsport (utförsåkning), backhoppning, freestyle, längdåkning, nordisk kombination, off-pist, skicross, snowboard (utförsåkning), speedski och telemark. En del räknar också in kombinationssporterna rullskidor, skidorientering och skidskytte.

Var kan jag satsa på skidsport?

Betting på skidsport erbjuds på alla bettingsajter. Vanligtvis hittar du dem under "vintersport". De bästa svenska sajterna för betting på skidsport är idag:

 1. Fastbet Sport
 2. SpeedyBet Sport
 3. Expekt Sport