Melodifestivalen 2023: Odds, Bidrag & Nyheter

Det går att betta på många olika sportevenemang. Det är dock även många som tycker att det är roligt att spela på andra sorters event. Det kan handla om politiska val, tv-tävlingar och så vidare. Ett exempel är Melodifestivalen, som vi skriver mer om här. Läs vidare för att lära dig allt om Melodifestivalen 2023.

Betta på Melodifestivalen 2023 på följande bettingsidor

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

Bonus
1500kr
1500 SEK
Besök

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

Vinnare 2022: Cornelia Jakobs - Hold Me Closer

Melodifestivalen på Twitter - senaste nyheterna

Melodifestivalen 2023

Melodifestivalen 2023 kommer att avgöras mellan den 4 februari och 11 mars. 2023 kommer vara den 63e upplagan av tävlingen. Det är totalt 28 akter som kommer tävla, där det vinnande bidraget kommer att representera Sverige i Eurovision 2023 i Liverpool. Eurovision pågår mellan den 9-13 maj 2023.

2023 års programledare är Farah Abadi och Jesper Rönndahl. Farah är inte ett nytt ansikte, utan hon har varit programledare för Melodifestivalen tidigare. Jesper är ny i denna roll, men vad vi har sett med honom tidigare tror vi att han kommer passa perfekt i rollen som programledare för Melodifestivalen.

Vilka ska vara med i Mello 2023?

Det skickades in 2824 bidrag, vilket är den högsta siffran sedan 2012. Av dessa nästan 3000 låtar har det alltså valts ut 28 stycken som kommer tävla i Mello 2023.

Alla bidrag presenterade och det är ett riktigt spännande startfält för Mello 2023. Vi har många bekanta namn, bland annat Loreeen (vann Eurovision 2012), Eva Rydberg & Ewa Roos samt Nordman. Vi hittar även Emil Henrohn (känd från TikTok), Rejhan (finalist i Talang 2021) och LouLou LaMotte (medlem i The Mamas) i listan över medverkande artister.

Melodifestivalen 2023 artister:

 1. Axel Schylström
 2. Casanovas
 3. Eden
 4. Elov & Beny
 5. Emil Henrohn
 6. Eva Rydberg & Ewa Roos
 7. Ida-Lova
 8. Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods
 9. Kiana
 10. Laurell
 11. Loreen
 12. LouLou LaMotte
 13. Marcus och Martinus
 14. Maria Sur
 15. Mariette
 16. Melanie Wehbe
 17. Nordman
 18. Panetoz
 19. Paul Rey
 20. Rejhan
 21. Signe och Hjördis
 22. Smash Into Pieces
 23. Tennessee Tears
 24. Theoz
 25. Tone Sekelius
 26. Uje Brandelius
 27. Victor Crone
 28. Wiktoria

Melodifestivalen 2023 deltävling 1: Göteborg

Den första deltävlingen i Melodifestivalen går av stapeln i Scandinavium, Göteborg den 4 februari 2023.

Medverkande i deltävling 1, i Göteborg

ArtistLåt
Victor CroneDiamons
RejhanHaunted
LouLou LaMotteInga sorger
Eva Rydberg & Ewa RoosLänge leve livet
Elov & BenyRaggen går
Tone SekeliusRythm of my show
Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam WoodsWhere You Are (Sávečan)

Melodifestivalen 2023 deltävling 2: Linköping

Den andra deltävlingen i Melodifestivalen går av stapeln i Saab Arena, Linköping den 12 februari 2023.

Medverkande i deltävling 2, i Linköping

ArtistLåt
WiktoriaAll my life (Where have you been)
EdenComfortable
Uje BrandeliusGrytan
TheozMer av dig
Maria SurNever give up
Tennessee TearsNow I know
PanetozOn my way

Melodifestivalen 2023 deltävling 3: Lidköping

Den tredje deltävlingen i Melodifestivalen går av stapeln i Sparbanken Lidköping Arena, Lidköping den 18 februari 2023.

Medverkande i deltävling 3, i Lidköping

ArtistLåt
Marcus och MartinusAir
Melanie WehbeFor the show
Ida-LovaLåt hela stan se på
Paul ReyRoyals
NordmanSläpp alla sorger
LaurellSober
CasanovasSå kommer känslorna tillbaka

Melodifestivalen 2023 deltävling 4: Malmö

Den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen går av stapeln i Malmö Arena, Malmö den 25 februari 2023.

Medverkande i deltävling 4, i Malmö

ArtistLåt
Signe och Hjördis Edelweiss
Axel SchylströmGorgeous
Emil HenrohnMera mera mera
MarietteOne Day
Smash Into Pieces Six feet under
Loreen Tattoo
KianaWhere did you go

Melodifestivalen 2023 semifinal: Örnsköldsvik

Semifinalen avgörs den 4 mars 2023. Här deltar alltså alla bidrag som kommit på tredje och fjärde plats under deltävlingarna. Nyhet för i år är att duellerna har skrotats och alla 8 bidrag tävlar alla mot alla. Efter en första röstomgång kommer antalet röster presenteras, för att sedan hålla en andra röstomgång där det slutgiltiga resultatet kommer presenteras.

Det är första gången som vi tittare kommer få veta vilket bidrag som var mest populärt bland alla semifinalister, och vilket som tittarna tyckte minst om.

Melodifestivalen 2023 final: Stockholm

Finalen av Melodifestivalen 2023 avgörs i Friends Arena, i Stockholm dem 11 mars 2023. Här tävlar de två vinnande bidragen från varje deltävling och de fyra vinnande bidragen från semifinalen.

Var kan man betta på Melodifestivalen 2023?

Man kan betta på denna tävling på många olika sajter online. Med tanke på att Mello är en svensk tävling erbjuds den endast på de sajter som vänder sig till svenskar. Detta är ändå det bästa. Det betyder nämligen att de har en svensk licens. Detta är förutsättningen för att du ska kunna känna dig trygg och säker när du spelar.

Dessutom har det såklart andra fördelar, såsom spel i svenska kronor och regler för ansvarsfullt spelande. De bästa sajterna att satsa hos är de sajter som erbjuder snabbt och smidigt spel. Detta börjar med enkel registrering och fortsätter ända till snabba uttag. Däremellan är det viktigt att sajten är lättnavigerad, så att du snabbt hittar det du vill satsa på.

Att betta på Melodifestivalen är inte som att betta på VM-finalen i fotboll eller liknande. För att hitta alternativet för Melodifestivalen 2023 behöver du leta under "Specialer", "Underhållning" eller liknande. Ibland finns det också en sökruta. I vilket fall som helst är de sajter du hittar här hos oss Sveriges bästa just nu.

Bästa bettingsidorna januari 2023

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

Bonus
1500kr
1500 SEK
Besök

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

Var kan man se Mello 2023?

Du kan givetvis åka till de olika arenorna och njuta av underhållningen live. Den som inte har möjlighet till det kan också kolla på SVT, eller SVT Play. Här kommer alla tävlingar att sändas, från den första deltävlingen till finalen.

Eurovision 2023

Den lyckliga vinnaren av Melodifestivalen kommer att ha äran att representera Sverige i Eurovision Song Contest. Den här tävlingen avgörs i Liverpool, Storbritannien. Det är 37 länder som kommer att delta.

Eurovision 2022 vanns av det Ukrainska bidraget Stefania framfört av Kalush Orchestra. På grund av Rysslands invasion av landet kan de tyvärr ej vara värd för Eurovision 2023. BBC har valts ut som värd istället, som alltså valt ut Liverpool som stad.

Melodifestivalens historia

Melodifestivalen är en av de mest populära tävlingarna i Sverige. Den startade 1958 och har sedan arrangerats varje år, förutom 1964, 1970 och 1976. Upplägget för Melodifestivalen har varierat något under årens lopp. Från starten fram till 2001 arrangeras en enda Melodifestival.

Resultatet av tävlingen grundades vanligtvis endast på juryröstning, med ett fåtal undantag. 1993, 1999, 2000 och 2001 var det till exempel en kombination av juryröstning och tittarröstning.

Från 2002 ändrades hela konceptet. Istället för att bara vara en finaltävling blev det numera fyra deltävlingar och ett uppsamlingsheat före finalen. Från att ha innehållit endast ett tiotal bidrag blev det numera ett trettiotal. Dessutom blev det publiken som avgjorde vilka låtar som skulle gå vidare.

Det är fortfarande idag tittarna som röstar fram de bidrag som till slut deltar i finalen. I finalen är det däremot en kombination av tittarna och jurygrupper som avgör vem vinnaren blir.

Under årens lopp har några av Sveriges mest kända artister deltagit i Melodifestivalen. Det har också varit en bra chans för okända artister att göra sig kända för det svenska folket.

Vanliga frågor och svar om Melodifestivalen 2023

Kan man betta på Melodifestivalen?

Ja, de flesta bettingsidor på nätet erbjuder odds på både Melodifestivalen och Eurovision.

När börjar Melodifestivalen 2023?

Melodifestivalen 2023 pågår mellan 4 februari och 11 mars. Spelschemat ser ut som följande:

 • Deltävling 1: lördagen den 4 februari, Göteborg
 • Deltävling 2: lördagen den 11 februari, Linköping
 • Deltävling 3:, lördagen den 18 februari, Lidköping
 • Deltävling 4: lördagen den 25 februari, Malmö
 • Semifinal: Örnsköldsvik, lördagen den 4 mars
 • Final: lördagen den 11 mars, Stockholm

Vem är programledare för Melodifestivalen 2023?

Det är Jesper Rönndahl som kommer leda alla programmen under Melodifestivalen 2022. Farah Abadi är återigen bisittare.

Var kan man se Mello 2023?

Som vanligt är det SVT som kommer sända Melodifestivalen. Du kan även följa sändningarna Live, eller streama i efterhand, på SVT Play.

Vem vann Melodifestivalen 2022?

Det var Cornelia Jakobs med låten "Hold Me Closer" som vann Melodifestivalen 2022. I Eurovision fick hon en respektabel fjärdeplats.