Melodifestivalen 2023: Odds, Bidrag & Nyheter

Det går att betta på många olika sportevenemang. Det är dock även många som tycker att det är roligt att spela på andra sorters event. Det kan handla om politiska val, tv-tävlingar och så vidare. Ett exempel är Melodifestivalen, som vi skriver mer om här. Läs vidare för att lära dig allt om Melodifestivalen 2023.

Betta på Melodifestivalen 2023 på följande bettingsidor
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. stodlinjen.se | spelpaus.se | Läs fullständiga regler och villkor här

Melodifestivalen vinnare 2023: Loreen - Tattoo

Melodifestivalen på Twitter - senaste nyheterna

Melodifestivalen 2023

Melodifestivalen 2023 kommer att avgöras mellan den 4 februari och 11 mars. 2023 kommer vara den 63e upplagan av tävlingen. Det är totalt 28 akter som kommer tävla, där det vinnande bidraget kommer att representera Sverige i Eurovision 2023 i Liverpool. Eurovision pågår mellan den 9-13 maj 2023.

2023 års programledare är Farah Abadi och Jesper Rönndahl. Farah är inte ett nytt ansikte, utan hon har varit programledare för Melodifestivalen tidigare. Jesper är ny i denna roll, men vad vi har sett med honom tidigare tror vi att han kommer passa perfekt i rollen som programledare för Melodifestivalen.

Vilka ska vara med i Mello 2023?

Det skickades in 2824 bidrag, vilket är den högsta siffran sedan 2012. Av dessa nästan 3000 låtar har det alltså valts ut 28 stycken som kommer tävla i Mello 2023.

Alla bidrag presenterade och det är ett riktigt spännande startfält för Mello 2023. Vi har många bekanta namn, bland annat Loreeen (vann Eurovision 2012), Eva Rydberg & Ewa Roos samt Nordman. Vi hittar även Emil Henrohn (känd från TikTok), Rejhan (finalist i Talang 2021) och LouLou LaMotte (medlem i The Mamas) i listan över medverkande artister.

Melodifestivalen 2023 artister:

 1. Axel Schylström
 2. Casanovas
 3. Eden
 4. Elov & Beny
 5. Emil Henrohn
 6. Eva Rydberg & Ewa Roos
 7. Ida-Lova
 8. Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods
 9. Kiana
 10. Laurell
 11. Loreen
 12. LouLou LaMotte
 13. Marcus och Martinus
 14. Maria Sur
 15. Mariette
 16. Melanie Wehbe
 17. Nordman
 18. Panetoz
 19. Paul Rey
 20. Rejhan
 21. Signe och Hjördis
 22. Smash Into Pieces
 23. Tennessee Tears
 24. Theoz
 25. Tone Sekelius
 26. Uje Brandelius
 27. Victor Crone
 28. Wiktoria

Melodifestivalen 2023 deltävling 1: Göteborg

Den första deltävlingen i Melodifestivalen gick av stapeln i Scandinavium, Göteborg den 4 februari 2023. Efter en nervkittlande tävling, där vi i andra resultatpresentationen desstuom fick ett tillfälligt avbrott stod det till slut klart att det är Tone Sekelius och Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods som gick direkt vidare till final, medan Elov & Beny och Victor Crone får testa lyckan i semifinalen.

Rejhan, LouLou Lamotte samt Eva Rydberg & Ewa Roos fick se sig besegrade och är således utslagna från Melodifestivalen 2023.

Medverkande i deltävling 1, i Göteborg

ArtistLåtResultat
Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam WoodsWhere You Are (Sávečan)Final
Tone SekeliusRythm of my showFinal
Victor CroneDiamondsSemifinal
Elov & BenyRaggen gårSemifinal
RejhanHauntedUtslagen
LouLou LaMotteInga sorgerUtslagen
Eva Rydberg & Ewa RoosLänge leve livetUtslagen

Melodifestivalen 2023 deltävling 2: Linköping

Den andra deltävlingen i Melodifestivalen gick av stapeln i Saab Arena, Linköping den 11 februari 2023. Vi såg ett startfält med kända namn som Wiktoria, Theoz och Panetoz mixat med mindre kända artister som Maria Sur och Eden. Det var just Maria Sur som tog första finalplatsen. Efter rafflande spänning stod det klart att det är Panetoz som kommer göra henne sällskap till finalen. Linköpingssonen Theoz och Tennessee Tears får chansen igen under semifinalen. Tyvärr blev detta slutet av Mello 2023 för Wiktoria, Eden och Uje Brandelius.

Medverkande i deltävling 2, i Linköping

ArtistLåtResultat
Maria SurNever give upFinal
PanetozOn my wayFinal
TheozMer av digSemifinal
Tennessee TearsNow I knowSemifinal
WiktoriaAll my life (Where have you been)Utslagen
EdenComfortableUtslagen
Uje BrandeliusGrytanUtslagen

Melodifestivalen 2023 deltävling 3: Lidköping

Den tredje deltävlingen i Melodifestivalen gick av stapeln i Sparbanken Lidköping Arena, Lidköping den 18 februari 2023. Under veckan innan nåddes vi av nyheten att Laurells sång behövdes skriva om, då den omnämnde ett varumärke. Trots omskrivningen tyckte inte svenska befolkningen att låten höll måttet och Laurell fick se sig utslagen. Till final gick Paul Rey tillsammans med Marcus och Martinus.

Medverkande i deltävling 3, i Lidköping

ArtistLåtResultat
Paul ReyRoyalsFinal
Marcus och MartinusAirFinal
Melanie WehbeFor the showSemifinal
NordmanSläpp alla sorgerSemifinal
LaurellSoberUtslagen
Ida-LovaLåt hela stan se påUtslagen
CasanovasSå kommer känslorna tillbakaUtslagen

Melodifestivalen 2023 deltävling 4: Malmö

Den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen gick av stapeln i Malmö Arena, Malmö den 25 februari 2023. Loreen vann stort, och gick direkt till final tillsammans med Smash into Pieces. Det är första gången sedan 2018 som ett band gick direkt till final.

Medverkande i deltävling 4, i Malmö

ArtistLåtResultat
Loreen TattooFinal
Smash Into Pieces Six feet underFinal
KianaWhere did you goSemifinal
MarietteOne DaySemifinal
Signe och Hjördis EdelweissUtslagen
Emil HenrohnMera mera meraUtslagen
Axel SchylströmGorgeousUtslagen

Melodifestivalen 2023 semifinal: Örnsköldsvik

Semifinalen avgjordes den 4 mars 2023. Här deltog alltså alla bidrag som kommit på tredje och fjärde plats under deltävlingarna. Nyhet för i år är att duellerna har skrotats och alla 8 bidrag tävlade alla mot alla. Efter en första röstomgång presenterades antalet röster, där sedan en andra röstomgång hölls

Det är första gången som vi tittare fick veta vilket bidrag som var mest populärt bland alla semifinalister, och vilket som tittarna tyckte minst om.

Medverkande i semifinalen, i Örnsköldsvik

ArtistLåtResultat
NordmanSläpp alla sorger1:a plats, till final
TheozMer av dig2:a plats, till final
KianaWhere did you go3:e plats, till final
MarietteOne Day4:e plats, till final
Tennessee TearsNow I know5:e plats, utslagen
Victor CroneDiamonds6:e plats, utslagen
Melanie WehbeFor the show7:e plats, utslagen
Elov & BenyRaggen går8:e plats, utslagen

Melodifestivalen 2023 final: Stockholm

Finalen av Melodifestivalen 2023 avgjordes i Friends Arena, i Stockholm dem 11 mars 2023. Här tävlade de två vinnande bidragen från varje deltävling och de fyra vinnande bidragen från semifinalen.

Loreen vann en jordskredsvinst och kommer nu representera Sverige i Eurovision i Liverpool under maj 2023.

Medverkande i finalen, i Stockholm

ArtistLåtResultat
Loreen TattooVinnare
Marcus och MartinusAir2:a plats
Smash Into Pieces Six feet under3:e plats
Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam WoodsWhere You Are (Sávečan)4:e plats
TheozMer av dig5:e plats
KianaWhere did you go6:e plats
Paul ReyRoyals7:e plats
MarietteOne Day8:e plats
Maria SurNever give up)9:e plats
PanetozOn my way10:e plats
NordmanSläpp alla sorger11:e plats
Tone SekeliusRythm of my show12:e plats

Var kan man betta på Melodifestivalen 2023?

Man kan betta på denna tävling på många olika sajter online. Med tanke på att Mello är en svensk tävling erbjuds den endast på de sajter som vänder sig till svenskar. Detta är ändå det bästa. Det betyder nämligen att de har en svensk licens. Detta är förutsättningen för att du ska kunna känna dig trygg och säker när du spelar.

Dessutom har det såklart andra fördelar, såsom spel i svenska kronor och regler för ansvarsfullt spelande. De bästa sajterna att satsa hos är de sajter som erbjuder snabbt och smidigt spel. Detta börjar med enkel registrering och fortsätter ända till snabba uttag. Däremellan är det viktigt att sajten är lättnavigerad, så att du snabbt hittar det du vill satsa på.

Att betta på Melodifestivalen är inte som att betta på VM-finalen i fotboll eller liknande. För att hitta alternativet för Melodifestivalen 2023 behöver du leta under "Specialer", "Underhållning" eller liknande. Ibland finns det också en sökruta. I vilket fall som helst är de sajter du hittar här hos oss Sveriges bästa just nu.

Bästa bettingsidorna december 2023
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. stodlinjen.se | spelpaus.se | Läs fullständiga regler och villkor här

Var kan man se Mello 2023?

Du kan givetvis åka till de olika arenorna och njuta av underhållningen live. Den som inte har möjlighet till det kan också kolla på SVT, eller SVT Play. Här kommer alla tävlingar att sändas, från den första deltävlingen till finalen.

Eurovision 2023

Den lyckliga vinnaren av Melodifestivalen kommer att ha äran att representera Sverige i Eurovision Song Contest. Den här tävlingen avgörs i Liverpool, Storbritannien. Det är 37 länder som kommer att delta.

Eurovision 2022 vanns av det Ukrainska bidraget Stefania framfört av Kalush Orchestra. På grund av Rysslands invasion av landet kan de tyvärr ej vara värd för Eurovision 2023. BBC har valts ut som värd istället, som alltså valt ut Liverpool som stad.

Melodifestivalens historia

Melodifestivalen är en av de mest populära tävlingarna i Sverige. Den startade 1958 och har sedan arrangerats varje år, förutom 1964, 1970 och 1976. Upplägget för Melodifestivalen har varierat något under årens lopp. Från starten fram till 2001 arrangeras en enda Melodifestival.

Resultatet av tävlingen grundades vanligtvis endast på juryröstning, med ett fåtal undantag. 1993, 1999, 2000 och 2001 var det till exempel en kombination av juryröstning och tittarröstning.

Från 2002 ändrades hela konceptet. Istället för att bara vara en finaltävling blev det numera fyra deltävlingar och ett uppsamlingsheat före finalen. Från att ha innehållit endast ett tiotal bidrag blev det numera ett trettiotal. Dessutom blev det publiken som avgjorde vilka låtar som skulle gå vidare.

Det är fortfarande idag tittarna som röstar fram de bidrag som till slut deltar i finalen. I finalen är det däremot en kombination av tittarna och jurygrupper som avgör vem vinnaren blir.

Under årens lopp har några av Sveriges mest kända artister deltagit i Melodifestivalen. Det har också varit en bra chans för okända artister att göra sig kända för det svenska folket.

Vanliga frågor och svar om Melodifestivalen 2023

Vem vann Melodifestivalen 2023?

Det var Loreen med låten "Tattoo" som vann Melodifestivalen 2023 och kommer således representera Sverige under Eurovision 2023.

Kan man betta på Melodifestivalen?

Ja, de flesta bettingsidor på nätet erbjuder odds på både Melodifestivalen och Eurovision.

När var Melodifestivalen 2023?

Melodifestivalen 2023 pågick mellan 4 februari och 11 mars. Spelschemat såg ut som följande:

 • Deltävling 1: lördagen den 4 februari, Göteborg
 • Deltävling 2: lördagen den 11 februari, Linköping
 • Deltävling 3:, lördagen den 18 februari, Lidköping
 • Deltävling 4: lördagen den 25 februari, Malmö
 • Semifinal: Örnsköldsvik, lördagen den 4 mars
 • Final: lördagen den 11 mars, Stockholm

Vem var programledare för Melodifestivalen 2023?

Det var Jesper Rönndahl som ledde alla programmen under Melodifestivalen 2023. Farah Abadi var återigen bisittare.

Var kunde man se Mello 2023?

Som vanligt var det SVT som sände Melodifestivalen.