Melodifestivalen Sverige 2024

Det är inte bara sportevenemang man kan betta på. Visste du att det hos många bettingsidor även går att betta på musikevent såsom Melodifestivalen? I år blir det extra spännande att följa den folkkära musiktävlingen eftersom vinnaren får representera Sverige i Eurovision på hemmaplan! Läs vidare så ska vi berätta allt du behöver veta om Melodifestivalen 2024.

Betta på Melodifestivalen 2024 på följande bettingsidor
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. Regler och villkor gäller. Välkomstbonus gäller enbart nya kunder som gör insättning på minst 100 kr. Fullständiga regler för bonus och omsättningskrav på bonussidan. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. stodlinjen.se.Regler & Villkor

Melodifestivalen 2024

melodifestivalen melodifestivalen

Melodifestivalen 2024 kommer att pågå mellan den 3 februari och den 9 mars. Årets upplaga är den 64:e upplagan av tävlingen och totalt är det 30 bidrag som kommer att framföras i år. Vinnaren kommer att få representera Sverige i Eurovision 2024 som arrangeras i Malmö Arena. Eurovision 2024 pågår mellan 7-11 maj.

2024 års programledare är Carina Berg. Berg har tidigare lett flera radio- och tv-program, som Idol, Berg flyttar in, Förkväll, Stjärnor på is och Morgonpasset i P3. Hon har dessutom i många år lett Barncancergalan, medverkat i Bergs drömkåk och sedan 2019 driver hon podden Gynning och Berg - Hittar sig själva tillsammans med Carolina Gynning.

Nytt tävlingsupplägg i Mello 2024

Årets upplaga av Melodifestivalen har ett nytt tävlingsupplägg. Då det i år kommer att vara 30 bidrag har man valt att fördela dessa över fem deltävlingar istället för fyra. Totalt kommer alltså sex stycken bidrag medverka i varje deltävling och de två som placerar sig bäst går direkt till finalen.

De två som placerar sig sämst åker ur tävlingen direkt, medan de som placerar sig på tredje och fjärde plats får tävla vidare i något som kallas Finalkvalet. Detta är något som är nytt för i år och kommer att fungera som en direktsänd förlängning på den femte deltävlingen.

I Finalkvalet visas en snabbrepris av samtliga bidrag som gått vidare till detta steg och tittarna får sedan rösta på sina favoriter. De två som placerar sig etta och tvåa i Finalkvalet är de bidragen som går till final. Man räknar ihop röster från deltävlingarna och de röster som kommer under Finalkvalet.

I finalen tävlar alltså totalt 12 bidrag. Precis som tidigare står tittarna för hälften av rösterna, medan den andra hälften av rösterna avgörs av en internationell jury.

Vilka deltagare ska vara med i Mello 2024?

Totalt skickades det in 2624 tävlingsbidrag till årets Melodifestival. Istället för att välja ut 28 bidrag som tidigare har man gjort en liten förändring och bestämt att det ska vara 30 tävlande akter i Mello 2024.

Samtliga bidrag presenterades den 12 januari och består både av nykomlingar och bekanta ansikten. Ett minst sagt intressant startfält! Bland annat kommer vi att få se Hollywoodfrun Gunilla Persson, Danny Saucedo och Fröken Snusk. Dessutom hittar vi norska Marcus och Martinus, rockbandet Smash Into Pieces och ukrainskan Maria Sur i listan över medverkande artister.

Melodifestivalen 2024 artister:

 1. Adam Woods
 2. Albin Tingwall
 3. Annika Wickihalder
 4. C-Joe
 5. Cazzi Opeia
 6. Chelsea Muco
 7. Clara Klingenström
 8. Danny Saucedo
 9. Dear Sara
 10. Dotter
 11. Elecktra
 12. Elisa Lindström
 13. Engmans Kapell
 14. Fröken Snusk
 15. Gunilla Persson
 16. Jacqline
 17. Jay Smith
 18. Kim Cesarion
 19. Klaudy
 20. Lasse Stefanz
 21. Lia Larsson
 22. LIAMOO
 23. Lisa Ajax
 24. Marcus & Martinus
 25. Maria Sur
 26. Medina
 27. Melina Borglowe
 28. Samir & Viktor
 29. SCARLET
 30. Smash Into Pieces

Melodifestivalen 2024 deltävling 1: Malmö

Den första deltävlingen i Melodifestivalen går av stapeln i Malmö Arena, Malmö den 3 februari 2024. Först ut på scenen är Adam Woods med låten Supernatural och därefter är det dags för Samir och Viktor med Hela världen väntar. Melodi nummer tre är låten Min Melodi som framförs av Melina Borglowe.

Det fjärde bidraget i den första deltävlingen framförs av Elisa Lindström med låten Forever Yours. Sedan blir det dags för Lisa Ajax med låten Awful Liar och sist men inte minst får vi se Smash Into Pieces återta Mello-scenen när de framför låten Heroes Are Calling.

Vem går direkt till final och vem har chansen att ta sig vidare genom Finalkvalet? Melodifestivalen 2024 odds finns tillgängliga på flera svenska bettingsidor.

Medverkande i deltävling 1, i Malmö

ArtistLåtResultat
Smash Into PiecesHeroes Are CallingFinal
Lisa AjaxAwful LiarFinal
Elisa LindströmForever YoursKvalet
Adam WoodsSupernaturalKvalet
Samir & ViktorHela världen väntarUtslagen
Melina BorgloweMin melodiUtslagen

Melodifestivalen 2024 deltävling 2: Göteborg

Den andra deltävlingen i Melodifestivalen sänds från Scandinavium, Göteborg den 10 februari 2024. Först ut under denna kväll är Maria Sur med låten When I’m Gone. Därefter får vi höra Engmans Kapell framföra låten Norrland, följt av Dear Sara som uppträder låten The Silence After You.

Bidrag nummer fyra i den andra deltävlingen är artisten C-Joe med låten Ahumma. Därefter framför den före detta Idol-vinnaren LIAMOO låten Dragon och till sist får vi höra låten Unga & friska framförd av ingen mindre än Fröken Snusk. Hittills har både LIAMOO och Fröken Snusk bra odds för att ta sig till finalen.

Medverkande i deltävling 2, i Göteborg

ArtistLåtResultat
LIAMOODragonFinal
Maria SurWhen I’m GoneFinal
Fröken SnuskUnga & friskaKvalet
Dear SaraThe Silence After YouKvalet
C-JoeAhummaUtslagen
Engmans KapellNorrlandUtslagen

Melodifestivalen 2024 deltävling 3: Växjö

Den tredje deltävlingen i Melodifestivalen arrangeras i VIDA Arena, Växjö den 17 februari 2024. Först ut denna kväll är Jacqline, som kom tvåa i Idol 2021, och hon kommer att framföra en låt som heter Effortless. Sedan får vi höra Clara Klingenström sjunga låten Aldrig mer, följt av Kim Cesarion med Take My Breath Away.

Låt nummer fyra i den tredje deltävlingen heter För dig och framförs av Klaudy. Sedan är det dags för Gunilla Persson att inta scenen med låten I Won’t Shake (La La Gunilla). Sist ut denna kväll är Cazzi Opeia med låten Give My Heart A Break. Kvällens förhandsfavorit är Jacqline.

Medverkande i deltävling 3, i Växjö

ArtistLåtResultat
JacqlineEffortlessFinal
Cazzi OpeiaGive My Heart A BreakFinal
KlaudyFör digKvalet
Gunilla PerssonI Won’t Shake (La La La)Kvalet
Clara KlingenströmAldrig merUtslagen
Kim CesarionTake My Breath AwayUtslagen

Melodifestivalen 2024 deltävling 4: Eskilstuna

Den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen avgörs i Stiga Sports Arena, Eskilstuna den 24 februari 2024. Albin Tingwall intar scenen först denna kväll när han framför låten Done Getting Over You. Därefter är det dags för Lia Larsson med låten 30 km/h och sedan Dotter med låten It’s Not Easy to Write a Love Song.

Den fjärde låten för kvällen heter Circus X och framförs av SCARLET. Sedan får vi lyssna på Lasse Stefanz när de uppträder låten En sång om sommaren, följt av Danny Saucedo, kvällens förhandsfavorit, med låten Happy That You Found Me.

Medverkande i deltävling 4, i Eskilstuna

ArtistLåtResultat
Danny SaucedoHappy That You Found MeFinal
DotterIt’s Not Easy to Write a Love SongFinal
Albin TingwallDone Getting Over YouKvalet
SCARLETCircus XKvalet
Lia Larsson30 km/hUtslagen
Lasse StefanzEn sång om sommarenUtslagen

Melodifestivalen 2024 deltävling 5: Karlstad

Den femte deltävlingen i Melodifestivalen kommer att sändas från Löfbergs Arena, Karlstad den 2 mars 2024. Marcus & Martinus drar igång kvällen med låten Unforgettable och sedan är det dags för Chelsea Muco att entra scenen med låten Controlla. Bidrag nummer tre är ingen mindre än Jay Smith med låten Back to My Roots.

Den fjärde låten under den femte och sista deltävlingen framförs av Elecktra och låten heter Banne maj. Sedan får vi lyssna på Light av Annika Wickihalder och sist ut har vi Medina med låten Que sera. Många bra låtar framförs under kvällen och Marcus & Martinus är ett av de bidrag som tippas gå till final.

Medverkande i deltävling 5, i Karlstad

ArtistLåtResultat
Marcus & MartinusUnforgettableFinal
MedinaQue seraFinal
Annika WickihalderLightKvalet
Jay SmithBack to My RootsKvalet
Chelsea MucoControllaUtslagen
ElecktraBanne majUtslagen

Notera: Oddsen är aktuella i samband med att dessa odds för Melodifestivalen 2024, deltävling 5, uppdaterades. De kan ha ändrats sedan dess.

Melodifestivalen 2024 finalkval: Karlstad

Finalkvalet av Melodifestivalen avgörs i en förlängning efter den femte deltävlingen i Löfbergs Arena, Karlstad den 2 mars 2024. Här deltar de bidrag som lyckats hamna på tredje och fjärde plats i samtliga fem deltävlingar. De behöver inte uppträda igen, utan en snabbrepris visas och en ny omröstning görs som slås ihop med bidragens tidigare röster.

Vi kommer att uppdatera tabellen nedan när vi vet vilka bidrag som tar sig till Finalkvalet.

Medverkande i Finalkvalet, i Karlstad

ArtistLåtResultat
Annika WickihalderLightFinal
Jay SmithBack to My RootsFinal
Fröken SnuskUnga & friskaUtslagen
SCARLETCircus XUtslagen
Gunilla PerssonI Won’t Shake (La La La)Utslagen
Adam WoodsSupernaturalUtslagen
Albin TingwallDone Getting Over YouUtslagen
Elisa LindströmForever YoursUtslagen
Dear SaraThe Silence After YouUtslagen
KlaudyFör digUtslagen

Melodifestivalen 2024 final: Stockholm

Finalen av Melodifestivalen 2024 kommer precis som förra året att avgöras i Friends Arena, Stockholm den 9 mars 2024. Här kommer de två vinnande bidragen från varje deltävling att tävla tillsammans med de två bidragen som placerar sig högst i Finalkvalet.

Om du inte följer deltävlingarna kan du istället kolla in vår lista nedan för att ta reda på vilka bidrag som kommer att tävla i finalen. Här kommer vi att uppdatera informationen så snart vi får reda på resultaten av de olika deltävlingarna.

Medverkande i finalen, i Stockholm

ArtistLåtResultat
Smash Into PiecesHeroes Are Calling-
Lisa AjaxAwful Liar-
LIAMOODragon-
Maria SurWhen I’m Gone-
JacqlineEffortless-
Cazzi OpeiaGive My Heart A Break-
Danny SaucedoHappy That You Found Me-
DotterIt’s Not Easy to Write a Love Song-
Marcus & MartinusUnforgettable-
MedinaQue sera-
Annika WickihalderLight-
Jay SmithBack to My Roots-

Startlista

Mello är nära sitt slut. Vi har sett alla 5 deltävlingar tillsammans med Finalkvalet som ägde rum efter deltävling 5, i Karlstad. Här nedan kommer ordningen till Mello Final 2024.

Startlista till Melodifestivalen Final 2024

Start nr.ArtistDeltävling
1 Maria Sur 2
2 Jay Smith FK
3 Lisa Ajax 1
4 Smash Into Pieces 1
5 Cazzi Opeia 3
6 Annika Wickihalder FK
7 Marcus & Martinus 5
8 Dotter 4
9 Medina 5
10 LIAMOO 2
11 Jacqline 3
12 Danny Saucedo 4

Var kan man betta på Melodifestivalen 2024?

Eftersom Melodifestivalen är en mycket populär musiktävling finns det idag många olika sajter som erbjuder odds på Melodifestivalen 2024, både på deltävlingar och den stora finalen. Då det är en svensk tävling är du dock begränsad till svenska sajter. Detta är dock bara bra eftersom en svensk licens innebär att du kan spela tryggt och säkert.

Att spela på en svensk sajt har även andra fördelar, exempelvis erbjuder de spel i svenska kronor samt verktyg för ansvarsfullt spelande. Vi rekommenderar att du väljer en sajt som möjliggör snabbt och smidigt spel genom snabbregistrering och snabba uttag. Dessutom bör sajten vara lättnavigerad, så att du kan hitta oddsen du söker snabbt.

Att betta på Melodifestivalen 2024 deltagare skiljer sig en del från att betta på till exempel VM i fotboll. Oftast får du leta under “Specialer”, “Underhållning” eller liknande för att hitta odds på Melodifestivalen 2024. Ofta finns också en sökruta och då kan du skriva in Melodifestivalen där för att snabbare få fram oddsen.

Bästa bettingsidorna maj 2024
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. Regler och villkor gäller. Välkomstbonus gäller enbart nya kunder som gör insättning på minst 100 kr. Fullständiga regler för bonus och omsättningskrav på bonussidan. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. stodlinjen.se.Regler & Villkor

Odds Melodifestivalen 2024

Om du är intresserad av att betta på Melodifestivalen 2024 artister rekommenderar vi att du kollar in oddsen hos en eller flera av de bettingsidor vi rekommenderar. Vi har jämfört olika sajter och tycker att LeoVegas erbjuder mycket bra odds. Nedan har vi listat deras odds för alla deltagare i Mello 2024.

Odds för samtliga deltagare, Melodifestivalen 2024

ArtistLåt1:a2:a
Marcus & MartinusUnforgettable1.251.01
JacqlineEffortless8.002.60
Danny SaucedoHappy That You Found Me9.002.80
Maria SurWhen I’m Gone14.004.50
LIAMOODragon18.005.50
MedinaQue sera21.006.50
DotterIt’s Not Easy to Write a Love Song28.009.00
Smash Into PiecesHeroes Are Calling28.009.00
Annika WickihalderLight31.0010.00
Cazzi OpeiaGive My Heart A Break151.0041.00
Jay SmithBack to My Roots251.0076.00
Lisa AjaxAwful Liar251.0076.00

Notera: Oddsen är aktuella i samband med att dessa odds för deltagare melodifestivalen 2024 publicerades. De kan ha ändrats sedan dess.

Var kan man se Mello 2024?

Den allra bästa upplevelsen får du förstås om du håller i Mello biljetter och ha möjligheten att tittar på Melodifestivalen live. Om du inte har chansen att åka till någon av arenorna för att se tävlingen live kan du givetvis njuta av underhållningen direkt från soffhörnet istället.

Alla tävlingar, från den första deltävlingen till finalen, kommer att visas på SVT. Du kan även se dem på SVT Play.

Eurovision 2024

Den lycklige vinnaren av Melodifestivalen kommer inte bara ha äran att representera Sverige i Eurovision Song Contest, utan kommer dessutom att få göra det i Sverige! Tävlingen kommer nämligen att avgöras i Malmö Arena i år då Loreen kammande hem förstaplatsen i tävlingen förra året, vilket innebar vinst för Sverige.

Totalt kommer 37 länder att delta i Eurovision 2024. Tävlingen drar igång den 4 maj och den 11 maj avgörs vem som står som vinnare.

Melodifestivalens historia

Melodifestivalen är en av de mest populära tävlingarna i Sverige. Den startade 1958 och har sedan arrangerats varje år, förutom 1964, 1970 och 1976. Upplägget för Melodifestivalen har varierat något under årens lopp. Från starten fram till 2001 arrangeras en enda Melodifestival.

Resultatet av tävlingen grundades vanligtvis endast på juryröstning, med ett fåtal undantag. 1993, 1999, 2000 och 2001 var det till exempel en kombination av juryröstning och tittarröstning.

Från 2002 ändrades hela konceptet. Istället för att bara vara en finaltävling blev det numera fyra deltävlingar och ett uppsamlingsheat före finalen. Från att ha innehållit endast ett tiotal bidrag blev det numera ett trettiotal. Dessutom blev det publiken som avgjorde vilka låtar som skulle gå vidare.

Det är fortfarande idag tittarna som röstar fram de bidrag som till slut deltar i finalen. I finalen är det däremot en kombination av tittarna och jurygrupper som avgör vem vinnaren blir.

Under årens lopp har några av Sveriges mest kända artister deltagit i Melodifestivalen. Det har också varit en bra chans för okända artister att göra sig kända för det svenska folket.

Vanliga frågor och svar om Melodifestivalen 2024

Vem vann Melodifestivalen 2023?

Det var Loreen med låten "Tattoo" som vann Melodifestivalen 2023 och fick således representera Sverige under Eurovision 2023. Då hon även vann Eurovision kommer årets Eurovision att arrangeras i Sverige.

Kan man betta på Melodifestivalen?

Ja, nästan alla svenska bettingsidor på nätet erbjuder odds på både Melodifestivalen och Eurovision.

När är Melodifestivalen 2024?

Tävlingen pågår mellan 3 februari och 9 mars. Här kan man hitta specifika Melodifestivalen datum 2024:

 • Deltävling 1: lördagen den 3 februari, Malmö
 • Deltävling 2: lördagen den 10 februari, Göteborg
 • Deltävling 3: lördagen den 17 februari, Växjö
 • Deltävling 4: lördagen den 24 februari, Eskilstuna
 • Deltävling 5: lördagen den 2 mars, Karlstad
 • Finalkval: lördagen den 2 mars, Karlstad
 • Final: lördagen den 9 mars, Stockholm

När börjar melodifestivalen 2024?

Mello börjar klockan 20:00, detta gäller för alla deltävlingar och, finalen.

Vem är programledare för Melodifestivalen 2024?

I år är det ingen mindre än Carina Berg som kommer att leda samtliga tävlingar under Melodifestivalen 2024.

Var kan man se Mello 2024?

Som vanligt är det SVT som sänder Melodifestivalen. Du kan även se alla tävlingarna på SVT Play.