Tippa på Nederländernas Grand Prix: F1 World Championship

Nderländernas Grand Prix Formula 1 World ChampionshipNderländernas Grand Prix Formula 1 World Championship
TävlingNederländernas GP 2023
TidSöndagen den 27 augusti 2023 kl. 15.00
Vår prognosPodium för Fernando Alonso
Odds4.00 (Få 4.00 x insats vid vinst)
SpelbolagLeoVegas
Podium för Fernando Alonso
Bästa odds
Odds : 4.00
Om Alonso hamnar på podiet kommer du vinna 4.00 x insatsen
Bonus
100kr
Besök

18+ år - Regler & villkor gäller, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här. r. | spelpaus.se | stodlinjen.se

Odds : 0.00
Odds kommer snart
Bonus
500kr
Besök

+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr | Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet | Bonus-Regler och Villkor gäller | Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela AnsvarsfulltGilltig i 60 dagar. stodlinjen.se

Odds : 0.00
Odds kommer snart
Bonus
500kr
Besök

+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr | Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet | Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Gilltig i 60 dagar. stodlinjen.se

Med förbehåll för oddsändringar (18/08/2023)

Nyckeltal i Nederländernas GP

  • Alla 12 segrar under den första halvan av 2023 års Formula 1-säsong har gått till Red Bull-förare, med 10 av dessa segrar till stor del tack vare Max Verstappen. Tävlingsserien återupptas efter sommaruppehållet den 27 augusti med Nederländernas Grand Prix på Circuit Zandvoort. Och den lokala hjälten är återigen klar favorit.
  • Det är säkert att anta att Mercedes kommer att sluta bland de fem bästa, eftersom det Brackley-baserade teamet alltid har visat sig vara konkurrenskraftigt på Zandvoort-banan sedan tidigare. Bortsett från det faktum att McLaren valde en olämplig inställning vid Belgiens GP, har teamet fortfarande den näst snabbaste bilen i fältet.
  • Medan McLaren har gjort framsteg, har Ferrari lyckats närma sig Aston Martin i konstruktörernas ställning tack vare Leclercs tredje plats på Spa-Francorchamps. Nederländernas GP kanske inte passar SF-23-bilen med låg downforce, medan Alonso inte har varit på pallen sedan Kanadas GP.

Formula 1 Dutch Grand PrixFormula 1 Dutch Grand Prix

Nederländernas Grand Prix: information & odds

Efter ett månadslångt sommaruppehåll återvänder Formel 1-cirkusen till Nederländernas GP på Zandvoort-banan den 25-27 augusti 2023. På sin hemmaplan kommer Max Verstappen återigen att försöka grusa förhoppningarna hos den jagande klungan.

Med tanke på att detta Grand Prix avgörs i Max Verstappens hemland finns det ingen anledning att tvivla på att Red Bull och Max Verstappen kommer att vinna. Han vet hur man bemästrar banan och vann GP där under de senaste två åren.

Med nästan hälften så många poäng som Red Bull lyckades Mercedes ta poäng i både sprintloppet och huvudloppet i Belgien, men måste nu hålla ett öga på konkurrenterna eftersom den andra halvan av mästerskapet kan förvandlas till en tät kamp om andraplatsen.

Olyckan som orsakades av Sainz när han bromsade i den första kurvan ledde till Piastris avhopp, och Lando Norris led av att hans bil inte var optimalt inställd under hela loppet. Utan det korta regnet i mitten av loppet skulle han bara ha slutat på åttonde plats. Racet i Zandvoort kommer att visa om detta misstag bara var tillfälligt eller ej.

Charles Leclerc hade en mycket bra helg i Belgien. Han slutade 5:a i sprintloppet, startade från pole position och tog den sista pallplatsen i Grand Prix. Detta gjorde det möjligt för honom att gå om sin teamkollega i den totala ställningen.

Trots att Alonso kunde ta viktiga poäng för sig själv och teamet, har Aston Martin ännu inte hittat en lösning på uppgraderingsproblemet. Han och Lewis Hamilton skiljs åt av bara en poäng i tabellen, så hans team måste komma på något.

Fernando Alonso är vår favorit till den sista pallplatsen bakom Red Bull. Anledningen till detta är de medelsnabba kurvorna på Zandvoort-banan och den höga downforcen hos AMR23.

Nedan följer den aktuella mellanställningen och resultatet av förra årets lopp:

Ställning inför GP i Nederländerna 2023
Team Poäng Seger Podium
Red Bull 503 12 19
Mercedes 247 0 5
Aston Martin 196 0 6
Ferrari 191 0 3
McLaren 103 0 2
Resultat 2022 års race:
Topp 3 🇳🇱 M. Verstappen
🇬🇧 G. Russell
🇲🇨 C. Leclerc
Snabbaste varv 1:13.652 - 🇳🇱 M. Verstappen
Pole position 1:10.342 - 🇳🇱 M. Verstappen
FörareSegerPodium
🇳🇱 M. Verstappen 1.30 1.12
🇲🇽 S. Perez 11.00 1.40
🇬🇧 L. Hamilton 16.00 2.00
🇲🇨 C. Leclerc 21.00 2.25
🇬🇧 L. Norris 21.00 2.50
🇪🇸 F. Alonso 34.00 4.00
🇦🇺 O. Piastri 34.00 4.00
🇬🇧 G. Russell 41.00 4.50
🇪🇸 C. Sainz 41.00 4.50

Tävlingshelgen

Tävlingen äger rum på Zandvoort, nära Amsterdam, efter ett långt sommaruppehåll under vilket de andra teamen förgäves söker efter motåtgärder mot Red Bull - för Max Verstappen är det ytterligare en hemmatävling efter Belgiens GP.

Nederländernas Grand Prix, som föll i onåd i mitten av 1980-talet på grund av bristande entusiasm för racing, återupplivades bara tack vare den 25-årige Red Bull-förarens framgångar. Banans irrelevans har ställts helt på huvudet genom Max Verstappens dominans.

Dessutom hade italienaren Jarno Zaffelli den briljanta idén att renovera den smala banan vid Nordsjökusten. Denna renovering möjliggjorde återupplivandet av ett evenemang som sedan dess har blivit en stor populär festival.

🇳🇱 Nederländernas Grand Prix 2023
Bana🇳🇱 Circuit Park Zandvoort, Nederländerna
Tävling nr.#13
Fri träning 125 augusti 12:30 - 13:30
Fri träning 225 augusti 16:00 - 17:00
Fri träning 326 augusti, 11:30 - 12:30
Kvalificering26 augusti, 15:00 - 16:00
Tävling27 augusti, 15:00

Tävlingens bana

Circuit Park Zandvoort har betydande höjdskillnader på ca 8 meter. Eftersom banan praktiskt taget byggdes på havet är den blåsig, får sand på sig från havsbrisar och är allmänt oren, vilket leder till oväntade racinglinjer. Tack vare dessa egenskaper är det en av de mest populära banorna bland förarna.

Det är en av de snabbaste och mest spännande banorna under de senaste Formel 1-säsongerna. Den ligger i semesterorten Zandvoort och har en total längd på 4,259 kilometer. Den holländska banan består för närvarande av 72 varv och har byggts om flera gånger för att nå sin nuvarande längd.

Medan Hunserug ger formelbilar möjlighet att ge allt, är Tarzan Curve den mest utmanande delen av banan, som gjorts brantare för att göra omkörningar ännu mer spännande.

Loppet täcker en total sträcka på 306,59 kilometer. Lewis Hamilton satte varvrekordet 2021 med en tid på 1:11.097".

Nederländernas Grand Prix 2023: Vår tippning

Oddssättarna tror att Red Bull-föraren Max Verstapen kommer att vinna, naturligtvis, och hans chanser att vinna Nederländernas GP är obestridliga. Lägg till det faktum att han kommer att ta Sebastian Vettels rekord på nio raka segrar under en säsong!

Sergio Perez, hans Red Bull-stallkamrat och tvåa i förarmästerskapet, kan betraktas som hans enda rival men kommer förmodligen att få nöja sig med andraplatsen. Lewis Hamilton har kanske inte så stora chanser att vinna i Holland, men man måste komma ihåg att han delar rekordet för flest vunna världsmästerskap med Michael Schumacher med sju triumfer.

Överraskande nog beskrivs Lando Norris och Leclerc också som lika med Mercedes-föraren, medan Alonso ges samma odds som Piastri, med Russell och Sainz lika bakom duon. En hård kamp förväntas om tiondeplatsen, som fortfarande är relevant för poäng, med Stroll som kör den bättre bilen.

Podium för Fernando Alonso