Oddset – din guide

Innan du sätter igång med oddset lången eller någon annan sorts betting rekommenderar vi att du läser betting tips. Förutom att lära dig allmänt om betting är det också en bra idé att lära dig specifikt om den sortens betting du vill syssla med. Du kan börja med att läsa den här artikeln - om just oddset.

Här kan du spela på Oddset
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. Regler och villkor gäller. Välkomstbonus gäller enbart nya kunder som gör insättning på minst 100 kr. Fullständiga regler för bonus och omsättningskrav på bonussidan. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. stodlinjen.se.Regler & Villkor

Introduktion till odds

Oddset Logga Oddset Logga

Innan vi börjar prata mer specifikt om oddset svenska spel vill vi nämna någonting viktigt. Det är många svenskar som spelar, både på odds och casino. På https://www.folkhalsomyndigheten.se/ kan du läsa mer om omsättningen på spelmarknaden i Sverige. De flesta som spelar gör det för att det är roligt. De lyckas hålla sig inom gränserna för lagom mycket spelande. Däremot finns det tyvärr också de som spelar för mycket. När du sätter igång med betting, oavsett om det är svenskaspel oddset eller någon annan typ, är det viktigt att du undersöker dina spelvanor. Om det till exempel är Lången oddset ska du läsa mer om just det svenska spel oddset.

Se till att du bara spelar för så mycket pengar som du har råd med. På spel med licens i Sverige kan du ta hjälp av flera verktyg för att uppnå detta. Du börjar med att ställa in begränsningar för hur mycket du ska spela. Du ställer in en summa per dag, vecka och månad. Om du försöker sätta in mer än denna gräns kommer det helt enkelt inte att gå. Ett annat verktyg är självtestet. Här får du olika påståenden om dina spelvanor. Du uppger hur väl de stämmer för dig. Utifrån det får du sedan en slags analys om ditt spelande. Så länge du spelar lagom kan du fortsätta. Om du upptäcker att du kanske spelar för mycket kan du anmäla dig på Spelpaus. I så fall kommer du att blockeras från allt spel för riktiga pengar med licens i Sverige. Du väljer själv under hur lång tid du vill att avstängningen ska gälla.

Låt oss nu återgå till odds. Du kan som sagt satsa på många olika sätt. Det som kännetecknar alla olika typer är att det handlar om att satsa på resultat i olika sporter. Det kan vara exakta resultat eller bara vem som vinner. Det kan dessutom vara odds på vem som gör flest mål och liknande. Här skriver vi mer om just oddset tips, som egentligen kan delas in i oddset matchen, oddset bomben, oddset powerplay, oddset mixen, oddset langen och kanske till och med andra oddset förslag.

Vad är Oddset?

Oddset är möjligheten till odds och betting hos Svenska Spel. När du vill spela är det bara att gå in på oddset logga in. Det är lätt att hitta runt bland alla de matcher du kan tänkas vilja satsa på. Dessutom innehåller Oddset numera även Bet Builder och Cash Out. Bet Builder är din chans att bygga dina egna kombinationsspel, vilket är riktigt roligt. Cash Out betyder att du kan ta ut vinster i förtid.

Inom tips oddset gäller det att satsa på vem som vinner i en match. Du behöver alltså inte satsa på det exakta resultatet, såsom i exempelvis matchen oddset. Oddset resultat är istället 1, X eller 2, det vill säga att hemmalaget vinner, att det blir oavgjort eller att bortalaget vinner. Oddset resultater är inte heller bara ett enda, såsom i Matchen. Här kan du istället spela på upp till 20 matcher. Det skiljer sig dock åt litegrann. Just ett oddset lången program består till exempel av upp till tio oddset lången resultat. Om du satsar och får rätt oddset result kan du vinna stort. För att räkna ut hur mycket du vinner behöver du multiplicera oddsen på de matcher du valt med varandra. Sedan multiplicerar du den summan med insatsen du spelat med.

Det är inte alltid som resultat oddset består av 1, X, 2. Ibland har du till exempel möjligheten att satsa på hur många mål de olika lagen gör, vem som kommer att leda i halvtid, vem som gör det första målet och så vidare. Oddset topptipset är vanligtvis att variera satsningarna litegrann. Sådana speltips oddset bygger på att de flesta tycker att det är roligast med variation. Du kan också variera dina satsningar mellan olika sporter som fotboll, hockey, basket och tennis samt andra odds som politiska val eller tv-tävlingar.

Du har ännu fler val vad gäller att satsa på Oddset. Du kan till exempel spela före match eller på oddset live. Du kan läsa resultat oddset lången långt efter matcherna är över eller följa live streaming via oddset se. I så fall besöker du studio oddset och får bra analyser och tips, bland annat oddset lången tips. Detta kan sedan hjälpa dig med rätta svenska spel oddset lången resultat. Rent tekniskt har du också några olika alternativ. Du kan spela hos ombud runtom i landet eller via internet. Om du väljer att spela online är det tillgängligt på datorer, plattor och mobiler. Du kan antingen spela direkt i webbläsaren eller via oddset app.

Vad ska jag tänka på när jag spelar på Oddset?

När du bestämt dig för att spela på Oddset bör du för det första lära känna dina alternativ. Vi hjälper dig. Låt oss börja med Cash Out. Har du någon gång varit med om att du lagt en satsning och det verkar som att du kommer att förlora? Då kan du använda Cash Out och säkra upp lite av förlusten. Eller ser det tvärtom ut som att du kommer att vinna? Då kan du ta ut en del av vinsten i förtid. Det du gör är helt enkelt att du stänger ett spel innan det egentligen är slut. Å ena sidan är det riktigt bra, då du kan ta ut vinster, även om du inte vet hur matchen kommer att sluta till slut. Å andra sidan är det inte så bra, då du kan gå miste om ännu större vinster. Detsamma gäller vid en eventuell förlust. Du kan säkra upp lite av förlusten. Du vet dock aldrig. Om du hade väntat hade du kanske vunnit till slut.

En annan populär funktion är Bet Builder. Med den funktionen kan du bygga ett eget kombinationsspel i en och samma match. På det sättet kan du skapa högre odds och även skräddarsy spelet efter dina egna önskningar. För att vinna måste dock alla ingående spel vara vinnande. Om något av spelen ger återbetalning kommer hela vadet att återbetalas.

Ytterligare ett alternativ är systemspel. Genom att spela system har du möjligheten att öka din vinstchans. Du väljer då ett visst antal matcher och behöver inte få rätt i alla av dem för att vinna. Det finns många olika systemspel. Det bästa är att läsa i spelreglerna för att förstå exakt hur det går till för de olika sorterna.

En annan rolig insats kallas för asiatiskt över/under. Det spelas egentligen likadant som annat över/under-spel. Skillnaden är dock att det inte bara finns vinst eller förlust. Det kan också handla om hur många mål som görs och andra intressanta kombinationer. Läs de olika reglerna för att förstå precis hur det går till.

Inom Oddset finns det spelgränser för hur mycket du får lov att spela för. Dessa gränser gäller dock på samma sätt för alla spelare. Fundera över om just de gränserna passar dig eller om du ska sätta striktare gränser för dig själv. Vi råder dig att börja lågt och öka om du känner att du har möjligheten. Det är bättre åt det hållet än att förlora för mycket och sedan ångra dig.

Vad kan jag satsa på mer än Oddset?

Inom tips oddset ryms som sagt många olika typer av odds. Ett exempel är oddset mixen, där du satsar på upp till tio matcher. En insats kan vara mellan 10 och 500 kronor. Du har också många olika sporter att välja mellan. Faktum är att just Oddset hos Svenska Spel är den typen av betting som liknar andra bettingsajter som mest. När du går in på Oddsets sajt ser du en mängd olika sporter och utvalda ligor. Du hittar också statistik och spelregler. Du kan välja om du vill se vilka live odds som erbjuds eller vilka vanliga odds som finns. Dagens event är också utvalda för dig.

Det är egentligen ganska likt att satsa hos Svenska Spel som att satsa på andra bettingsajter. Detta stämmer dock bara så länge sajterna har en licens i Sverige. Annars kan det vara stora skillnader. Till en början kan det verka som att detta inte har så stor betydelse. Men det har det. Om du skulle vinna har det till exempel väldigt stor betydelse. Det är bara på spelsajter med svensk licens som du helt säkert får skattefria vinster. På sajter utan licens i Sverige kan du behöva betala 30 % i vinstskatt. Det är såklart inte särskilt roligt. Det finns också andra skillnader mellan sajterna. På sajterna utan svensk licens är det lättare för dig att lockas att spela för mycket. Här kan du nämligen attraheras av diverse bonusar och kampanjer. Du får dem bara om du sätter in mer pengar. Detta kan få dig att sätta in och satsa mer pengar än vad som egentligen ryms inom din budget. Tänk efter noga, så att du inte riskerar att spela för mycket.

Läs mer om Bomben, Challenge och andra sorters odds och betting här: