Betting tips – bästa tipsen i Sverige

Innan du sätter igång med Tipset vill du säkert ha de största vinstchanserna. Hur kan du få det? Du kan börja med att läsa ett eller annat betting tips. Vad är betting tips? Det är helt enkelt ett tips på hur du kan betta bättre. Det finns tips inom alla möjliga olika sporter, ligor, turneringar och så vidare. Läs mer här!

Top 3 bettingsajter maj 2024
1.
Fast​bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

2.
Speedy​Bet Sport
Bonus:
1000kr

18+ år. | Endast nya spelare l Minsta insättning 100 kr. l Spela ansvarsfullt. l Regler och villkor gäller. Stödlinjen.se. stodlinjen.se

3.
Expekt Sport
Bonus:
1500kr
1500 SEK

18+ år. Regler och villkor gäller. Välkomstbonus gäller enbart nya kunder som gör insättning på minst 100 kr. Fullständiga regler för bonus och omsättningskrav på bonussidan. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. stodlinjen.se.Regler & Villkor

StryktipsetStryktipset kan vara det mest populära spelsystemet i Sverige. Lär dig mer om det här i vår artikel.
EuropatipsetVad är Europatipset och hur spelar du det? Läs mer här.
TopptipsetTopptipset - Lär dig vad detta spelsystem från Svenska Spel är och hur du spelar det.
MåltipsetMåltipset - Lär dig vad detta spelsystem från Svenska Spel är och hur du spelar det.
MatchenMatchen - Lär dig vad detta spelsystem från Svenska Spel är och hur du spelar det.
OddsetOddset - Vad som kan vara Svenska Spels mest populära spelvariant. Läs mer om det här.
ChallengeChallenge - Lär dig vad detta spelsystem från Svenska Spel är och hur du spelar det.
PowerplayPowerplay - Lär dig vad detta spelsystem från Svenska Spel är och hur du spelar det.
BombenBomben - Lär dig vad detta spelsystem från Svenska Spel är och hur du spelar det.

Introduktion betting

Animerad bild av fotboll + racket Animerad bild av fotboll + racket

Det är mycket populärt att betta och spela på sport i Sverige. Det är till exempel populärt med NHL betting tips för just NHL och Hockeyallsvenskan betting tips för just Hockeyallsvenskan. Spelmarknaden är stor och omsätter många miljarder kronor per år. Trots detta omsatte faktiskt spelbolag med svensk licens något mindre under 2020 jämfört med 2019. Skillnaden var dock marginell. Du kan läsa mer om det här: https://www.spelinspektionen.se/press/nyhetsarkiv/spelbolag-med-svensk-licens-omsatte-247-miljarder-kronor-under-2020/. Frågan är också om det samtidigt varit fler svenskar som spelat på spelsajter som inte har en svensk licens. Detta är det nämligen mycket svårt att hitta uppgifter på. I vilket fall som helst är det fortfarande många svenskar som gillar att spela på odds och betting.

Odds och betting är roligt och spännande. Genom att läsa på om de olika lagen, spelarna oh så vidare kan du veta bättre vem du bör satsa på. Det är dock verkligen inte säkert att favoriterna vinner. Det händer faktiskt ganska ofta att det blir överraskningar inom sport. Den som bettar rätt kan då vinna riktigt stora summor. Rent allmänt vinner du relativt lite om det är många som satsat på samma som du och ni vinner. Om du däremot satsar på något som inte så många satsat på och du vinner, så vinner du betydligt större summor. Om du satsar på många matcher samtidigt kan det därför vara bra att kombinera dessa olika sorters satsningar. Med det menar vi att satsa på några matcher med mer förväntade resultat och på några med mer överraskande resultat. Då får du nämligen både stor vinstchans och chansen att vinna mycket. För att veta vilka resultat som är mer förväntade än andra kan du titta in några tips betting innan du sätter igång.

Vad finns det för olika sorters betting?

Du kan både betta på olika sporter och på olika sorter. Vad gäller sporterna finns det odds inom mer eller mindre alla olika grenar. Vad gäller sorterna är det ännu mer varierat. För det första finns det olika sorters satsningssystem, såsom Måltipset, Topptipset, Europatipset, Stryktipset,Matchen, Bomben, Powerplay, Challenge och Oddset. För det andra finns det olika typer av satsningar inom turneringar och tävlingar. Låt oss ta OS som ett exempel. I OS kan du satsa på hela tävlingen tillsammans. Du kan exempelvis satsa på vilka tre länder som hamnar först upp i medaljligan. Förutom det kan du satsa på enskilda vinnare i handboll, fotboll med mera. Du kan även satsa på resultat i enskilda matcher. Du kan till och med satsa på vem som gör första målet, första hörnan och så vidare. Som du ser själv finns här otroligt många möjligheter. Om du läser lite sports betting tips kan du lättare förstå vad just du ska satsa på.

Vid sidan av de olika typerna vi nämnde här finns det också en alldeles speciell sorts odds. Detta är live odds. I vanlig betting satsar du innan matchen sätter igång. I live betting satsar du däremot under tiden matchen pågår. Detta har flera fördelar. För det första är det ofta lättare att satsa rätt. Du har nämligen möjligheten att se vilket lag som verkar starkast just vid det tillfället. För det andra öppnar live betting upp för många fler alternativ. Istället för att bara kunna satsa på vilket lag som kommer att göra det första målet kan du inom live betting även satsa på vilket lag som kommer att göra det nästa målet. Eftersom live odds är lite annorlunda än vanligt odds kan det vara bra att kolla in lite live betting tips innan du sätter dina pengar på spel. Många sajter som erbjuder live betting erbjuder även live streaming. Detta betyder att du kan följa sporten direkt via nätet. På det sättet kan du verkligen hänga med vad som händer.

Var går det att betta?

För det första finns det ombud runtom i Sverige där du kan betta. Dessa finns i olika kiosker och butiker. För att betta där fyller du i kuponger som du lämnar in. Om du till exempel besöker en travbana finns det naturligtvis även möjlighet att betta direkt där. Det alternativ som är som mest lättillgängligt är dock på nätet. Så länge du har uppkoppling på nätet via en mobil, platta eller dator kan du satsa på sport och betting. Dessa sajter är öppna dygnet runt, så du kan satsa när och var du vill. Om du vill kolla på live streaming på sajterna, så kolla vilka regler som finns. Ibland måste du nämligen satsa på en viss match för att kunna se den. I andra fall räcker det med att du har satt in pengar på ditt spelkonto.

Vad ska jag betta på?

Frågan är också vad du ska satsa på. Bestäm dig först om du vill satsa på vanligt odds eller live odds. Bestäm dig sedan vilken sport du vill satsa på. Kom ihåg att du alltid kan ändra dig. Fundera bara över vad du känner för att satsa på just nu. Lite senare kan du alltid välja något annat. När du bestämt dig för vilken sport du vill satsa i ska du kolla vilken liga och vilken sorts betting du är sugen på. För att öka dina vinstchanser kan du sedan kolla in lite tips. Om du till exempel vill satsa på SHL bör du kolla in SHL betting tips. Om du däremot hellre spelar på MLB ska du givetvis välja MLB betting tips istället. Du kommer ganska snabbt att se att det finns tips inom alla möjliga olika sporter, ligor och turneringar.

Vi har till exempel hittat betting tips:

  • 1x2
  • Betting tips football
  • Premier League betting tips
  • Championship betting tips
  • Champions League betting tips
  • NBA betting tips
  • Betting tips NHL
  • CSGO betting tips
  • NFL betting tips
  • Soccer betting tips

Tänk bara på att alla tips inte är best betting tips. Du kanske märker att en del så kallade experter inte alls kan så mycket inom sitt område som du hade hoppats. Ibland sponsras de och leds därför till vissa slutsatser. I andra fall kan de helt enkelt ha fel. Inom betting är det också många tillfälligheter som kan avgöra. Vädret kan påverka, förutom skador och så vidare. Därför är det ingen som helt säkert kan veta resultatet i sport. Det enda du kan göra är att läsa på så mycket du kan och satsa enligt det. Tänk också på att aldrig satsa mer än du har råd att förlora. Du riskerar givetvis att förlora allt du satsar. Med lite tur och skicklighet kan du dock också vinna lite grann. Vi föredrar att satsa lite mindre varje gång och ha möjlighet att satsa många gånger. Andra föredrar att satsa en större summa på en gång. Vad föredrar du?

Var hittar jag betting tips?

Det finns mängder med betting tips på många olika ställen. Om du läser morgon- eller kvällstidningar hittar du ofta tips där. På tidningarnas sajter kan du också läsa en hel del. Ibland är det samma som i den tryckta upplagan och ibland inte. Det finns också tidningar som tar betalt för att läsa deras sajter, medan andra är gratis. Om du inte vill betala kan du dessutom se att det finns free betting tips på andra sajter på nätet. Här gäller det dock att se upp lite grann. Sajter som är gratis kan erbjuda reklam. Företaget bakom reklamen kan då ibland styra innehållet på sajten. Detta påverkar oftast inte själva tipset, men däremot var de råder dig att spela. Med detta menar vi att i en match mellan lagen X och Y kommer experten antagligen att råda dig att satsa på det bästa laget. Däremot kommer han/hon kanske att säga att du får de allra bästa oddsen hos ett visst spelbolag. Det är inte säkert att detta stämmer. Om du vill kan du kolla in spelbolaget och jämföra oddsen med andra spelföretag. Du kan även bara välja att spela hos ett annat företag, utan att jämföra. Om du redan har en favoritsajt som du gillar att spela på kan du ta tipset från experten, men spela där. Självklart är det viktigt vilket odds som erbjuds, men det kan även vara andra faktorer som påverkar ditt val av sajt. Det är till exempel många som uppskattar när det går snabbt att sätta in och även att få ut eventuella vinster.

Sammanfattning betting tips

Här har vi delat med oss av några av våra sports betting tips. Rent allmänt råder vi dig att börja lågt. Med detta menar vi att satsa lägre satsningar till en början. Tips betting är som sagt bara tips. Detta betyder att du aldrig vet om du kommer att vinna eller förlora. Genom att satsa mindre summor blir såklart även eventuella vinster något mindre. Däremot blir också eventuella förluster mindre. Detta leder till att dina pengar kommer att räcka längre.

Läs mer om betting i våra artiklar här: